ADE

uros | syntynyt noin 2016 | Kotihoidossa Loviisan seudulla | noin 50-55 cm

20.9.2023
Hurmaavan Aden ikioma koti on löytynyt ja niinpä hän muuttaa pian oman perheensä luokse.

21.8.2023
Aden asettuminen kotihoitoon usean tarhavuoden jälkeen on sujunut uskomattoman hyvin. Kotihoitopaikkaan päästyä vastassa oli yksi talon kissoista jota Ade varovasti nuuhki heti ensitapaamisella. Tästä tapaamisesta lähtien Ade on tullut hienosti toimeen kotihoitopaikan kissojen kanssa ja hänet löytääkin usein lepäilemästä kissojen lähellä. Vaikka Ade ei ole aiemmin ollut kotikoirana osaa hän käyttäytyä todella mallikkaasti. Hän ei ole tuhonnut mitään ja on suurimmaksi osaksi hiljainen, vaikka tykkääkin ilmoittaa ihmisille kun vieraita tulee kylään. Hän kuitenkin lopettaa haukkumisen heti pyydettäessä. Yksin jäädessään Ade itkee hetken, minkö jälkeen rauhoittuu nukkumaan. Hän on alusta asti ollut lähes täysin sisäsiisti. 

Kotihoitopaikassa on kolme lasta, 12v, 7v ja 2v. Pienintä lasta Ade hieman jännittää, mutta muiden kanssa hän on alusta asti tullut toimeen hienosti. Adella on kotihoitopaikassa kaverina samanikäinen leikattu narttu ja koirat ovat hienosti tulleet toimeen keskenään. Hihnassa Ade kävelee todella mallikkaasti ja mikäli jokin alkaa lenkillä jännittämään, hakeutuu Ade tutun ihmisen viereen hakemaan rohkaisua. 

Luonteeltaan Ade on kotihoitajan mukaan lempeä ja todella kiltti. Hänellä on vekkulimaista pilkettä silmäkulmassa ja kotihoidossa onkin jo nähty ilohepuleita ja leikkisä puoli. Ade pitää kovasti ihmisistä ja rapsuttelu ja harjailu ovat hänen mielestään olleet ihan parhaita asioita.

13.8.2023
Ade matkusti eilen Suomeen kotihoitoon ja yllätti heti kaikki reippaudellaan. Hän rakastui heti autossa pehmeään alustaan ja piehtaroi onnellisena. Kotihoidossa hän on jo käynyt uteliaasti valjaissa ulkoilemassa ja odotammekin innolla, miten nopeasti upea Ade sopeutuu uuteen elämäänsä kotiympäristössä.

Tausta ja tarina
Romaniassa kodittomia koiria on joka puolella. Heitä asuu pihoilla, kauppojen parkkipaikoilla ja puistoissa. Monesti koirapopulaatioita siedetään, kunnes jokin muuttuu. Silloin heistä halutaan nopeasti eroon ja yleensä koirien kohtaloksi koituvat rankkurit, jotka hakevat koirat kunnallisille tarhoille kuolemaan. Näin kävi keväällä 2018, kun Cosoban tarhan ylläpitäjä Adina sai tiedon tuoreesta rakennustyömaasta. Työmaalla asui joukko koiria, joista haluttiin mahdollisimman pian eroon. Niinpä Adina kiiruhti paikalle ennen rankkureita ja otti koirat tarhalleen turvaan odottamaan parempaa tulevaisuutta.
Koirien joukossa oli oletetut viisi sisarusta. Valitettavasti sisaruksista kaikki jäivät ujoiksi ja jämähtivät tarhalle useaksi vuodeksi. Viidestä sisaruksesta kolme, Amy, Iris ja Olive, ovat jo löytäneet kodit Suomesta. Nyt myös viimeiset kaksi, Ade ja Maia, saavat vihdoin mahdollisuuden parempaan elämään.

Ade on tarhalla kovin ujo. Hän pysyttelee kopissaan piilossa aina kun jotakin tavallisesta poikkeavaa tapahtuu. Ihmiset jännittävät häntä kovasti, mutta pelostaan huolimatta Ade on jännittävissäkin tilanteissa rauhallinen. Hän antaa nätisti tutkia ja hoitaa itseään ja tuntuu selvästi ujoudestaan huolimatta haluavan olla ihmisten seurassa. Ade asuu tarhalla usean muun koiran kanssa ja tulee hienosti kaikkien kanssa toimeen. Aden jo Suomeen muuttaneet siskot ovat reipastuneet kotioloissa suhteellisen nopeasti ja myös Ade vaikuttaa ujoudestaan huolimatta tasapainoiselta ja lempeältä koiralta.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.