Kotihoito

Kotihoito on tärkeä auttamisen muoto. Kotihoitoon tuleva koira pääsee Suomeen harjoittelemaan kotikoiran taitoja ja samalla yhdistys pääsee paremmin tutustumaan koiran luonteeseen ja siihen, minkälainen koti koiralle sopisi. Erityisesti aroille koirille kotihoito on usein ainoa mahdollisuus omaan kotiin, sillä tarhaoloissa arkojen koirien luonne ei pääse esiin.

Kotihoitajaksi haetaan lomakkeella. Lomakkeen täyttämisen jälkeen kotihoitajaehdokkaan kanssa jutellaan puhelimitse. Puhelussa yhdistys kartoittaa tarkemmin minkälaisille koirille hoitopaikka olisi sopiva ja samalla tuleva kotihoitaja saa mahdollisuuden kysellä kotihoitajuudesta tarkemmin. Tämän jälkeen kotihoitaja tekee yhdistyksen kanssa sopimuksen, jossa kotihoitaja sitoutuu tukemaan koiran kasvua kotikoiraksi nykyaikaisin ja tutkituin, palkitsemiseen perustuvin menetelmin. Yhdistys on kotihoitajan tukena ja käytettävissä koko sen ajan, kun koira on hoidossa. Kotihoitajalle esitellään ennen koiran tuloa koira ja yhdessä pohditaan, sopiiko kyseinen koira niihin olosuhteisiin, joissa kotihoitaja asuu. Tämä tarkoittaa siis sitä, että kotihoitajalla on oikeus myös kieltäytyä ottamasta hoitokoiraa. Kotihoitosopimuksen saa sanoa irti tai kotihoitajuudesta saa jäädä tauolle perustelematta silloin, kun siihen itse katsoo olevan tarve. 

Kotihoitajana oleminen on paitsi palkitsevaa, ajoittain myös hyvin raskasta. Tarhalta tuleva koira ei osaa niitä taitoja, joita suomalaisella kotikoiralla on ja erilaisia yllätyksiä on varmasti tiedossa. Tarhalta tuleva arka koira on harvoin sisäsiisti ja voi mennä useita viikkoja, ennen kuin esimerkiksi hihnassa ulkoilua voidaan edes alkaa harjoitella. Lisäksi hoitoaika voi venyä hyvinkin pitkäksi, joten kotihoitajalta vaaditaan sitoutumista. On kuitenkin valtavan palkitsevaa nähdä ujon ja osaamattoman koiran alkavan avautua ja nauttia elämästä. 

Jos kotihoitajuus kiinnostaa, täytä kotihoitolomakkeemme. Olemme sinuun yhteydessä viikon kuluessa, jotta voimme yhdessä pohtia asiaa eteenpäin. Huomioithan, että Emblan koirista suurin osa on niin arkoja, etteivät he sovellu kerrostaloon.