Tervetuloa Embla Rescue ry:n adoptiosivulle! 

Miten ja mistä koirat tulee adoptio-ohjelmaamme 

Embla Rescuen adoptio- ohjelman kaikki koirat tulevat yhdistyksen jäsenille tutuilta tarhoilta. Koirat valikoituvat ohjelmaan sen mukaan, ovatko ne siinä kunnossa fyysisesti ja psyykkisesti, että ne voidaan lennättää Suomeen ja kotiuttaa Suomessa. Tästä syystä kaikki tarhojen koirat eivät ole ohjelmassa, mutta heitä pyrimme auttamaan mahdollisuuksien mukaan paikan päällä.

Miten tutustun etsimääni koiraan

Kaikki Emblan Rescuen adoptio-ohjelmat koirat löydät täältä. Tutustu huolellisesti koiran profiiliin, adoptioinfoihin, terveys- ja tauti-infoihin sekä katso Koiruuksien Klubin ja Emblan yhteistyössä tekemä kotiutumiswebinaari ennen adoptiohakemuksen täyttämistä.

Miten otan yhteyttä

Jokaisen koiran tekstin lopussa on linkki adoptiolomakkeeseen, jonka huolellisella täyttämisellä prosessi varsinaisesti alkaa. Käymme läpi hakemuksen yhdistyksen koirayhteyshenkilöiden kesken ennen yhteydenottoa kotiehdokkaaseen. Näin saamme mahdollisimman paljon erilaisia näkökantoja ja voimme paremmin pohtia, ovatko kyseinen koira ja koti sopivat toisilleen. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen lähettämisestä. 

Miten haastatteluprosessi etenee

Laitettuasi adoptiohakemuksen, on koirayhteyshenkilömme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä. Jos molemmat olette sähköpostien jälkeen sitä mieltä, että prosessia voidaan jatkaa, sovitaan aika puhelinhaastattelulle. Haastatteluita on aina vähintään kaksi ja niiden välissä ehtii hyvin vielä kertaalleen pohtia onko varmasti valmis adoptoimaan koiran.

Mitä tapahtuu, kun koira varataan

Saat sähköpostiisi ohjeet, joissa saat maksu- ja tilitiedot sekä muita käytännön ohjeita koiran kotiintuloa varten. Saat sähköpostissa myös adoptiosopimuksen allekirjoitettavaksesi. Yhteyshenkilösi on luonnollisesti käytettävissäsi aina, jos mieleesi nousee kysymyksiä. Asioita ei siis tarvitse murehtia yksin, me olemme sinua ja uutta perheenjäsentäsi varten. 

Kun saamme tiedon ajankohdasta, jolloin koira on matkustamassa Suomeen, laitamme sinulle sähköpostia. Sähköposti sisältää kaiken oleellisen tiedon koiran saapumisesta sekä käytännön ohjeita hakutilanteeseen ja kotimatkaa varten.

Testattavat taudit ja sairaudet

Koirat on rokotettu kennelyskän, leptospiroosin, parvon, penikkataudin, rabieksen ja tarttuvan maksatulehduksen varalta sekä testattu amerikkalaisen sydänmadon, anaplasman, babesian, borrelian, dirofilaria repensin, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Saat nämä testitulokset sähköpostiisi ennen koiran saapumista Suomeen.
Halutessasi voit teettää Romaniassa rabiesvasta-ainetestin, jolla osoitetaan verinäytteestä rabiesvasta-ainetaso ja siten sen riittävyys suojaamaan taudilta. 

Mitä, jos varaamani koiran jokin testi on positiivinen

Jos terveystarkastuksessa tai testeissä löytyy jotakin, taudin tarkempi kuvaus sekä hoitosuunnitelma käydään huolellisesti kanssasi läpi. Tämän jälkeen sinulla on kolme vaihtoehtoa. Voit joko perua varauksen, jolloin koko siihen mennessä maksamasi summa palautetaan sinulle kokonaisuudessaan. Voit odottaa, että koira hoidetaan Romaniassa. Taudista tai sairaudesta riippuen koira voi joissakin tapauksissa tulla Suomeen hoidettavaksi. 

Jos testituloksissa tai koiran terveydessä ei löydetä mitään poikkeavaa, koira saapuu suunnitellusti Suomeen.

Jälkihuolto

Suosittelemme, että koira testataan sydänmadon ja leishmanian varalta kuuden kuukauden jälkeen kotiutumisesta tai, jos koira on hoidettu Romaniassa sydänmadon suhteen, noin yhdeksän kuukauden kuluttua. Testi tehdään eläinlääkärin vastaanotolla verinäytteestä. Uudelleentestaaminen on suositeltavaa Romaniassa tehtyjen testien lisäksi sydänmadon ja leishmanian pitkän itämisajan vuoksi. 

Sopeutuminen ja arjen lähteminen sujumaan vievät aikaa kuukausista vuosiin. Jos jokin mietityttää, ota yhteyttä yhteyshenkilöösi mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään. Yhteyshenkilösi auttaa mahdollisten haasteiden ja ongelmien kanssa. Erilaisissa käytöshäiriöissä ja -ongelmissa suosittelemme Koiruuksien Klubia. Kuulemme tietysti mielellämme myös jatkossa mitä koirille kuuluu, joten kuulumiset ovat aina toivottuja ja tervetulleita.

Tutustuthan ennen koiran saapumista huolellisesti Koiruuksien Klubin ja Embla Rescuen yhteistyössä tekemään Rescuekoiran kotiutuminen -luentoon.

Onnea uudesta perheenjäsenestä ja kiitos, kun annoit kodin kodittomalle!