Veera Nuri
veera.nuri@emblarescue.fi

Olen Veera, eläinoikeusmielinen valokuvaaja, Emblan perustaja ja henkilö, joka hoitaa Emblaan liittyviä asioita ja koiria Romanian päässä.

Vierailin ensimmäistä kertaa Romaniassa ja koiratarhalla vuonna 2014. Kävin kuvaamassa koiria kunnallisella tarhalla ja se käynti teki vaikutuksen, jonka johdosta päädyin tekemään vapaaehtoistyötä kodittomien koirien avuksi ja palaamaan Romaniaan. Vuonna 2015 matkustelin pakettiautolla ympäri kaakkoista Eurooppaa kuvaten kodittomia koiria ja lopulta jäin Romaniaan ja aloin tehdä eläinsuojelutyötä päätoimisesti.

Olen vieraillut usealla tarhalla kuvaamassa ja työskennellyt kodittomien koirien avuksi erilaisissa paikoissa, nähden valtavan kirjon erilaista eläinsuojelutyötä. Koiratarhat aiheuttavat ristiriitaisia tunteita, sillä tiedän niiden auttavan monia, mutta samalla moni koira jämähtää alkeellisiin ja ankeisiin olosuhteisiin loppuiäkseen. Asuin ja työskentelin kaksi vuotta Carpen koiratarhalla Etelä-Romaniassa ja pidin huolta noin sadan koiran päivittäisistä tarpeista. Tästä syystä Emblan tarjoama apu kohdistuikin ensimmäisenä Carpen koiriin ja erityisesti niihin yksilöihin, joilla on vielä muita huonommat mahdollisuudet päästä tarhalta pois. Muutin Carpen tarhalta kesällä 2020 ja tällä hetkellä asun Brasovin kaupungissa. Heinäkuusta 2020 olen työskennellyt Care for Dogs -tarhalla Brasovin lähellä.

Maarit Auranen
maarit.auranen@emblarescue.fi
044 077 7410

Olen Maarit Pöytyältä Turun kupeesta, jossa asun tällä hetkellä kahden Romanian rescueni Kodan ja Even kanssa. Toimin myös koirien kotihoitajana ja kotonani on miltei aina erityisarka koira, jonka kanssa opetellaan kotikoiran arkea.

Emblassa toimin hallituksen puheenjohtajana, joka Emblassa on varsin nimellinen rooli, sillä päätöksenteko on hyvin demokraattista. Vastuullani on sosiaalisen median puolella facebook, kotihoitoasiat, koirien varaus ja perehtyminen tautiasioihin. Lisäksi toimin tietosuojavastaavana.

Rescuekoirasaralla olen vuodesta 2012 ollut hyvin aktiivinen ja viime vuosina myös eläinaktivismisaralla ylipäätään. Kokemusta olen haalinut monenlaisesta hommasta ja tykkäänkin olla jämähtämättä yhteen hommaan.

Rosa Haahtikari
rosa.haahtikari@emblarescue.fi

Olen Rosa ja asun Vihdissä yhdessä avomieheni, pienen lapsemme ja neljän koiramme kanssa. Kotona riittää siis hulinaa.

Emblassa toimin hallituksen jäsenenä. Tehtäviini kuuluvat myös nettisivujen ylläpito ja koirien esittelyt sekä Suomeen tulevien koirien kuljetusten organisointi. Toimin myös kotihoitajana erityisesti aroille koirille.

Ensikosketukseni rescuemaailmaan tuli vuonna 2006, kun päätin adoptoida Virosta itselleni koiran. Siitä lähtien eläinten auttaminen on ollut iso osa elämääni. Vuosien varrella olen saanut toimia vapaaehtoisena koiratarhoilla niin Japanissa, Ranskassa kuin Romaniassakin. Vuodesta 2015 olen toiminut rescueyhdistyksissä Suomessa ja sillä tiellä ollaan.

Essi Marttila
essi.marttila@emblarescue.fi

Olen Essi ja asun Joensuun Enossa metsätilalla yhdessä avomieheni ja kahden rescuekoiramme Kujeen ja Kepposen kanssa. 

Emblassa toimin hallituksen jäsenenä, ja tehtäviini kuuluu koirien yhteyshenkilönä toimiminen sekä silloin tällöin myös sisällön tuottaminen facebookin puolella. Toimin myös kotihoitajan roolissa, ja onkin hyvin palkitsevaa päästä auttamaan arkoja koiria niiden uuden elämän ensiaskeleissa. 

Ensimmäistä kertaa pääsin tutustumaan rescuemaailmaan vuonna 2015, kun reissatessani Aasiassa työskentelin muutaman viikon ajan thaimaalaisella löytökoiratarhalla. Vuodesta 2016 kodissani onkin pyörinyt useampia omia rescuekoiria ja kotihoitolaisia, ja pian siirryin myös aktiivisesti toimimaan rescueyhdistyksen aktiivina.

Nora Anttila
nora.anttila@emblarescue.fi

Olen Nora ja asun Raumalla poikaystäväni ja kahden koiramme kanssa. Laumamme saa pian täydennystä kolmannella karvaisella jäsenellä sekä muutamme kuunvaihteessa maalle vanhalle maatilalle.

Emblassa olen hallituksen jäsen ja vastuullani on toimia koirien yhteyshenkilönä sekä hoitaa yhdistyksemme kotihoitajarekisteriä. Haaveissa on myös pienen tauon jälkeen palata itsekin kotihoitajan hommaan, mitä rakastan yli kaiken. Loppujen lopuksi teemme Emblassa pitkälti kaiken yhdessä, toistemme mielipiteitä kuunnellen.

Olen aivan pienestä lapsesta pitäen ollut hyvin kiinnostunut eläinsuojelutyöstä ja tietokoneaikani käytin jo ala-asteikäisenä rescueyhdistysten sivujen selailuun. Ensimmäinen oma rescueni tuli minulle vuonna 2015 ja aktiivina rescueyhdityksessä olen ollut vuodesta 2016 asti. Sitä ennen olen avustanut eri yhdistyksiä tapahtumissa ja omat koirani ovat toimineet pr-koirina erilaisissa rescuetapahtumissa. Nuoresta iästäni huolimatta olen päässyt tekemään ja kokemaan jo paljon!

Miia Lönnqvist
miia.lonnqvist@emblarescue.fi

Olen Miia ja asun aviomieheni sekä seitsemän koiramme kanssa Nurmijärvellä.

Emblassa toimin varainkeruuvastaavana. Vastaanotan lahjoitustavarat, pakkaan Romaniaan lähtevät avustuskuormat sekä pyöritän Huutiksia ja koiratarvikekirppistä. Nämä edellämainitut ja varsinkin varainkeruuasiat ovat olleet sydäntäni lähellä jo vuosia, pienessä yhdistyksessä kuten Emblassa näitä on suuri ilo pyörittää koska jokainen saatu euro menee 100%:sti eläimille.

Joulukuussa 2001 näin eräällä netin keskustelupalstalla infon jossa kerättiin jouluksi jokaiselle Tallinnan koiratarhan kodittomalle koiralle maksalaatikko joululahjaksi. Kiinnostuin kovasti toiminnasta ja aloin keräämään lahjoitustavaroita tarhalle. Maaliskuussa 2002 lähdin mukaan tarhareissulle ja tämän reissun jälkeen sydän oli menetetty rescuetyölle. Olen toiminut näiden vuosien saatossa lähes kaikissa tehtävissä mitä yhdistyksissä vain voi olla, kotihoitajana olen saanut olla niin ilon kuin surunkin hetkellä satojen koirien ja kissojen elämässä mukana välittämättä siitä onko kyseessä ollut kotimaan vai ulkomaan löytöeläin, kaikkia on autettu hädän hetkellä. Lisäksi näiden vuosien saatossa käsieni läpi on kulkenut kymmeniätuhansia kiloja ruokaa ja muita avustustarvikkeita niin Viroon, Romaniaan kuin Espanjaankin eri koiratarhoille.

Rami Aalto
rami.aalto@emblarescue.fi

Olen Rami, yhdistyksen atk-huseeraaja Nokialta.

Kehitän ja ylläpidän Emblan tietoteknisiä ympäristöjä ja yritän pitää mielessä, ettei kaikkea pidä rakentaa mahdollisimman teknisesti, vaan etusijalla on helppous sekä aktiivien että ulkopuolisten käyttäjien kannalta.

Rescuetoiminnassa olen ollut mukana muutaman vuoden ja kotonani majailee Romaniasta sohvallemme hyvin kotiutunut Tana-koira, joka on erinomainen esimerkki siitä, miten varovainen koira voi puhjeta kukkaan ja muuttua aivan toisenlaiseksi koiraksi, kunhan ympäristö sitä tukee. Heinäkuussa Tanan kaveriksi tuli eläkepäivään viettämään vallattomat unenlahjat omaava Tölkki-pappa.

Karita Ojanen
karita.ojanen@emblarescue.fi

Olen Karita ja asun Keravalla avomieheni ja kahden rescuekoirani Luckyn ja Lucyn kanssa.

Vastaan Emblassa kotihoitorekisteristä. Tulevaisuudessa minusta mahdollisesti koulitaan koiravaraaja ja haluaisin myös toimia kotihoitajana jossain vaiheessa. Mielelläni autan kaikessa missä vain apua tarvitaan.

Minulle saapui syksyllä 2016 ensimmäinen rescuekoirani Lucky joka johti siihen, että päädyin kotihoitajaksi. Kauttani on useampi koira päässyt omaan loppuelämän kotiin, mutta viidennen kohdalla koti löytyikin luotani ja näin perheeseemme liittyi Lucy.

Sabina Nordenswan
sabina.nordenswan@emblarescue.fi

Olen Sabina Vantaan Maarukasta, jossa asun lasteni ja pienimuotoisen eläinsirkuksen kanssa. Kotoani löydät vakituisista asukkaista kaksi rescue-koiraa, yhden rescue-kissan ja hämähäkin, mutta hoidossa saattaa myös olla kaikkea oravasta kuningasboaan.

Emblassa toimin aluksi kotihoitajana ja nyt olen siirtynyt koiravaraajaksi.

Rescue-eläinten parissa olen toiminut noin kymmenisen vuotta, ja koirien sekä suureläinten kanssa pienestä pitäen.