Veera

Olen Veera, eläinoikeusmielinen valokuvaaja, Emblan perustaja ja henkilö, joka hoitaa Emblaan liittyviä asioita ja koiria Romanian päässä.

Vierailin ensimmäistä kertaa Romaniassa ja koiratarhalla vuonna 2014. Kävin kuvaamassa koiria kunnallisella tarhalla ja se käynti teki vaikutuksen, jonka johdosta päädyin tekemään vapaaehtoistyötä kodittomien koirien avuksi ja palaamaan Romaniaan. Vuonna 2015 matkustelin pakettiautolla ympäri kaakkoista Eurooppaa kuvaten kodittomia koiria ja lopulta jäin Romaniaan ja aloin tehdä eläinsuojelutyötä päätoimisesti.

Olen vieraillut usealla tarhalla kuvaamassa ja työskennellyt kodittomien koirien avuksi erilaisissa paikoissa, nähden valtavan kirjon erilaista eläinsuojelutyötä. Koiratarhat aiheuttavat ristiriitaisia tunteita, sillä tiedän niiden auttavan monia, mutta samalla moni koira jämähtää alkeellisiin ja ankeisiin olosuhteisiin loppuiäkseen. Asuin ja työskentelin kaksi vuotta Carpen koiratarhalla Etelä-Romaniassa ja pidin huolta noin sadan koiran päivittäisistä tarpeista. Tästä syystä Emblan tarjoama apu kohdistuikin ensimmäisenä Carpen koiriin ja erityisesti niihin yksilöihin, joilla on vielä muita huonommat mahdollisuudet päästä tarhalta pois. Muutin Carpen tarhalta kesällä 2020 ja tällä hetkellä asun Brasovin kaupungissa. Heinäkuusta 2020 olen työskennellyt Care for Dogs -tarhalla Brasovin lähellä.

Maarit

Toimin Emblassa hallituksen puheenjohtajana, joka Emblassa on varsin nimellinen rooli, sillä päätöksenteko on hyvin demokraattista. Vastuullani on sosiaalinen media, varainkeruun suunnittelu ja toteuttaminen sekä koirien varaus. Lisäksi toimin tietosuojavastaavana.

Rescuekoirasaralla olen vuodesta 2012 ollut hyvin aktiivinen ja viime vuosina myös eläinaktivismisaralla ylipäätään. Kokemusta olen haalinut monenlaisesta hommasta ja tykkäänkin olla jämähtämättä yhteen hommaan.

Rosa

Toimin Emblassa hallituksen jäsenenä. Tehtäviini kuuluvat myös mm. nettisivujen ylläpito ja koirien esittelyt sekä Suomeen tulevien koirien kuljetusten organisointi. Toimin myös kotihoitajana ja kotonamme majaileekin jatkuvasti vähintään yksi hoitolainen.

Ensikosketukseni rescuemaailmaan tuli vuonna 2006, kun päätin adoptoida Virosta itselleni koiran. Siitä lähtien eläinten auttaminen on ollut iso osa elämääni. Vuosien varrella olen saanut toimia vapaaehtoisena koiratarhoilla niin Japanissa, Ranskassa kuin Romaniassakin. Vuodesta 2015 olen toiminut rescueyhdistyksissä Suomessa ja sillä tiellä ollaan.

Nora

Toimin Emblassa koirien yhteyshenkilönä sekä hoidan yhdistyksemme kotihoitajarekisteriä. Haaveissa on myös pienen tauon jälkeen palata itsekin kotihoitajan hommaan, mitä rakastan yli kaiken. Loppujen lopuksi teemme Emblassa pitkälti kaiken yhdessä, toistemme mielipiteitä kuunnellen.

Olen aivan pienestä lapsesta pitäen ollut hyvin kiinnostunut eläinsuojelutyöstä ja tietokoneaikani käytin jo ala-asteikäisenä rescueyhdistysten sivujen selailuun. Ensimmäinen oma rescueni tuli minulle vuonna 2015 ja aktiivina rescueyhdityksessä olen ollut vuodesta 2016 asti. Sitä ennen olen avustanut eri yhdistyksiä tapahtumissa ja omat koirani ovat toimineet pr-koirina erilaisissa rescuetapahtumissa. Nuoresta iästäni huolimatta olen päässyt tekemään ja kokemaan jo paljon!