HANUTA

narttu | syntynyt noin 2012 | Care for Dogsin tarhalla | noin 50 cm

Hanuta on löydetty pentuna kadulta. Hän pääsi elämään paikallisen miehen pihalle, ja vaikka elämä ulkona vähäisillä ihmiskontakteilla ei kuulosta paljolta, oli Hanuta turvassa ja sai säännöllisesti mahansa täyteen. Vuoden 2020 keväällä mies joutui kuitenkin luopumaan pihalla asuneista koirista ja niinpä Hanuta päätyi Care for Dogsin tarhalle. Muutto tarhan hälinään on ymmärrettävästi ollut pienellä pihalla kahdeksan vuotta asuneelle Hanutalle vaikea ja stressaava ja hän on osoittautunut tarhalla hyvin araksi. Hanuta asui miehen luona ja sittemmin tarhalla yhdessä kolmen muun nartun, Pipan, Dollyn ja Tinan kanssa. Hanutan todennäköinen sisko Pippa ja Dolly ovat jo matkustaneet Suomeen ja Tina odottelee vielä Hanutan kanssa omaa vuoroaan.

Hanuta on vielä tarhalla kovin ujo. Aiemmin hän pysytteli lähinnä kopissaan, eikä Hanutaa juuri näkynyt tarhalla käydessä. Hän on kuitenkin hiljattain alkanut reipastua saatuaan reippaampia häkkikavereita ja nykyään Hanuta pyörii jo tarkkailemassa, mitä tarhalla tapahtuu. Tarhalla Hanuta hakee selvästi turvaa muista koirista, joten reipas koirakaveri on ehdoton myös tulevassa kodissa. Hanutan yhtä ujot häkkikaverit ovat reipastuneet Suomessa hyvin, joten todennäköistä on, että Hanutakin sopeutuu sopivassa ympäristössä kotikoiraksi suhteellisen nopeasti.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.