TINA

narttu | syntynyt noin 2012 | Care for Dogsin tarhalla | noin 40-45 cm

Tina on löydetty pentuna kadulta. Hän pääsi elämään paikallisen miehen pihalle, ja vaikka elämä ulkona vähäisillä ihmiskontakteilla ei kuulosta paljolta, oli Tina turvassa ja sai säännöllisesti mahansa täyteen. Vuoden 2020 keväällä mies joutui kuitenkin luopumaan pihalla asuneista koirista ja niinpä Tina päätyi Care for Dogsin tarhalle. Muutto tarhan hälinään on ymmärrettävästi ollut pienellä pihalla kaheksan vuotta asuneelle Tinalle vaikea ja stressaava ja hän on osoittautunut tarhalla hyvin araksi. Tina jakaa häkkinsä Emblan adoptio-ohjelmaan jo aiemmin päässeiden, saman miehen pihalta tarhalle tulleiden Pipan ja Dollyn sekä vielä vuoroaan odottavan Hanutan kanssa.

Tina on tarhalla hyvin arka, eikä hän juuri näyttäydy kopin ulkopuolella mikäli tarhalla liikkuu ihmisiä. Ihmiset pelottavatkin häntä kovasti ja pelkkä Tinaa kohti katsominen saa hänet pakenemaan paikalta. Tina ei ole elämässään saanut juurikaan hyviä kokemuksia ihmisten kanssa, mutta rauhallisessa ja osaavassa hoitopaikassa tai kodissa hän oppisi varmasti nauttimaan elämästä ilman jatkuvaa pelkoa. Tina haukkuu ja murisee herkästi tarhalla ahdistavissa tilanteissa. Koska hän on tottunut elämään muiden koirien kanssa, olisi tärkeää, että myös tulevassa kodissa tai hoitopaikassa olisi reipas koirakaveri.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.