DOLLY

narttu | syntynyt noin 2012 | Kotihoidossa Vihdissä | noin 40 cm

21.9.2023
Dolly ehti viettää kaksi onnellista ja huoletonta vuotta ikiomassa kodissa, kunnes spondyloosin ja lonkkavian aiheuttamat kivut kävivät liian koviksi.

3.11.2021
Herttainen Dolly on saanut kotihoitoon parhaita mahdollisia uutisia. Oma koti on nyt löytynyt ja pian Dolly matkaa oman perheensä luokse.

15.10.2021
Dolly on sujahtanut kotihoitopaikan arkeen todella helposti. Hän on hyvin kiltti ja rauhallinen ja viihtyy kotioloissa sohvalla onnellisesti kuorsaten. Toki ruoka-aikaan ja esimerkiksi herkkuja nähdessään hän ilmoittaa kyllä vaativalla haukulla, ettei häntä vain unohdeta. Myös ihmisten poissaolo tuntuu harmittavan Dollyä ja yleensä kotiin palatessa Dollyllä on paljon palautetta siitä, että hänet on jätetty odottamaan. Ikkunoihin on Dollyn tultua alkanut ilmestyä nenänjälkiä, joten on hyvin todennäköistä, että Dolly kotiin jäädessään huutelee myös naapureille terveisiään. Dolly onkin hyvin hauska persoona ja on todennäköistä, että kotiutumisen myötä hauskoja tapoja tulee esiin lisää. Dolly tulee hienosti kaikkien koirien kanssa toimeen ja väistää herkästi, mikäli sanomista tulee. Hänellä ei tosin juurikaan ole käsitystä käytöstavoista ja hän saattaa iloisesti käydä apajilla kaverin ruokakupilla tai herkuilla, jos kaveri ei asiaan puutu. Dolly ulkoilee nätisti ja innostuu yhä useammin leikkimään muiden koirien kanssa, mutta hänelle tärkeintä on edelleen päästä takaisin sisälle lämpimään.
Dolly oli hiljattain kotihoitajan mukana ensimmäisellä vierailulla uudessa paikassa. Autoilu sujui hyvin, kunhan alun levottomuuden jälkeen Dolly löysi itselleen hyvän paikan. Kotimatkalla hän jo itse hyppäsi kyytiin ja asettui heti nukkumaan. Vieraassa paikassa Dolly oli ymmärrettävästi levoton, mutta päästyään sisälle ja löydettyään sohvan hän lepäili siellä tyytyväisenä kunnes oli aika palata kotihoitopaikkaan. Dolly vaikuttaakin hyvin sopeutuvaiselta koiralta.

27.9.2021
Dolly on kotihoidossa osoittautunut mitä hurmaavimmaksi persoonaksi. Vietettyään ensimmäiset päivät häkissään nukkuen Dolly päätti, että häkkielämä saa riittää. Hän siirtyi sulavasti sohvalle, eikä ole sen koommin muualla nukkunutkaan. Vaikka uusien ihmisten puuhat vähät vielä epäilyttävätkin Dollyä, hän ei varsinaisesti ole arka vaan kuorsaa tyytyväisesti sohvalla aivan ihmisessä kiinni. Myös rapsutukset ovat enenemissä määrin hänen mieleen. Dolly ulkoilee nätisti vapaana aidatulla pihalla ja tulee viheltäessä luokse. Häntä tosin harvoin tarvitsee kutsua, sillä Dolly pyörii ulkonakin ihmisen perässä ja on kovin huolissaan, ettei ihminen vain häviä. Myös valjaiden pukeminen onnistuu hienosti, eikä hihnassa ulkoilukaan tunnu huolettavan Dollyä. Hän kulkee lenkillä häntä iloisesti pystyssä ja nuuhkii uusia hajuja mielissään. Dolly on täysin sisäsiisti ja hän tulee hienosti kaikkien koirien kanssa toimeen. Dolly on hyvin hauska persoona ja hänellä on usein painavaa sanottavaa milloin mihinkin. Niinpä hän on kova tyttö juttelemaan ihmisille piippailemalla ja haukkumalla.

20.9.2021
Dolly matkasi Suomeen kotihoitoon 16.9. Kotihoidossa Dolly on suurimmaksi osaksi vielä nukkunut vuosien väsymystään pois ja hän onkin viettänyt aikaansa lähinnä omassa pesässään. Dolly ei kuitenkaan ensi päivien perusteella vaikuta kovinkaan aralta, sillä hän käy välillä reippaasti tutkimassa asuntoa ja antaa nätisti rapsutella itseään torkkujen välissä.

Tausta ja tarina
Dolly on löydetty pentuna kadulta. Hän pääsi elämään paikallisen miehen pihalle, ja vaikka elämä ulkona vähäisillä ihmiskontakteilla ei kuulosta paljolta, oli Dolly turvassa ja sai säännöllisesti mahansa täyteen. Vuoden 2020 keväällä mies joutui kuitenkin luopumaan pihalla asuneista koirista ja niinpä Dolly päätyi Care for Dogsin tarhalle. Muutto tarhan hälinään on ymmärrettävästi ollut pienellä pihalla kaheksan vuotta asuneelle Dollylle vaikea ja stressaava ja hän on osoittautunut tarhalla hyvin araksi. Dolly jakaa häkkinsä Emblan adoptio-ohjelmaan jo aiemmin päässeen, saman miehen pihalta tarhalle tulleen Pipan sekä myöhemmin ohjelmaan tulleen Tinan kanssa. Samassa häkissä asuu myös vielä omaa vuoroaan odottava Hanuta.

Dolly on mieheltä tulleista koirista reippain ja kiinnostunein ihmisistä. Hän jakaa häkkinsä kolmen muun koiran kanssa ja tulee kaikkien kanssa hienosti toimeen. Kaikki häkin asukkaat olivat alkuun aina piilossa kopeissaan, mutta Dolly on kuukausien myötä tottunut tarhan työntekijöihin. Nykyään hän on aamuisin ulkona iloisesti vastassa ja toisinaan saattaa jopa heiluttaa häntää häkkiin saapuville tutuille ihmisille. Dolly on uteliaisuudestaan huolimatta vielä arka, eikä tule lähelle ihmisiä. Sopivan välimatkan päästä hän kuitenkin mielellään tarkkailee häkin tapahtumia ja on selvästi kiinnostunut ihmisten touhuista. Säikähtäessään Dolly lähtee herkästi karkuun ja menee koppiin piiloon, jos tarhalla tapahtuu jotakin uutta ja ihmeellistä.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.