PIPPA

narttu | syntynyt noin 2012 | Kotihoidossa Mynämäellä | noin 50 cm

20.12.2021
Pippa jatkaa edistymisaskeleitaan kotihoidossa. Tasainen arki ja samanlaiset rutiinit ovat rentouttaneet Pippaa selvästi, ja hän tietää jo mainiosti, milloin syödään, levätään ja ulkoillaan. Pippa on edennyt hurjasti mitä ihmisen kosketukseen tulee, ja nykyään mummeli pyytää rohkeasti rapsutuksia ja hellittelyä, tullen hoitajan viereen ja mätkäyttäen tassullaan. Pippa suorastaan rakastaa rapsuttelua ja harjaamista, ja kynsienleikkuukin sujuu kaikessa rauhassa. Vieraista naisihmisistä Pippa on kiinnostunut, mutta miehet jännittävät vielä selvästi.

Pippa rakastaa pihalla juoksemista ja leikkimistä, ja onkin erityisen liikuttavaa nähdä, kuinka hän nauttii elämästään kotikoirana täysin rinnoin. Pippa antaa hienosti pukea itselleen valjaat, ja hiljattain valjaisiin kiinnitetty hihnakin on ollut hyväksyttävä ja Pippa on harjoitellut hihnakävelyä pihamaalla. Hihnakävelyharjoituksia tullaan jatkamaan, jotta Pippa pääsisi tutustumaan enemmän myös pihan ulkopuolelle. Pippa on käynyt aiemmin pihan ulkopuolella, ja silloin muutama vieras ihminen pelotti häntä. Pippalle sopisi siksi koti, jossa olisi oma aidattu piha, ja rauhallinen ympäristö ulkoilulle. Myös oma, reipas koirakaveri olisi Pippalle mieluisa.

15.11.2021
Pippa on nyt ollut kotikoirana kokonaiset kaksi kuukautta. Hän on tottunut hyvin hoitoperheen arjen rytmiin ja selkeästi kokee arjen tutut rutiinit turvallisiksi. Pippa on alusta asti ollut hyvin kiintynyt hoitajaansa ja löytyy yleensä samasta paikasta hoitajan kanssa tai ainakin näköetäisyyden päästä hänestä. Vaikka oma ihminen on hyvin tärkeä, on kosketus Pippalle vieras asia eikä liian lähellä oleminen ole vielä kovin luontevaa. Rapsutuksia saa antaa ja joskus mummeli niitä pyytääkin, kunhan tilanne on rauhallinen.

Pippa ulkoilee hoitoperheen omalla isolla aidatulla pihalla vapaana. Pippa kulkee siellä missä hoitomammakin ja on mielellään mukana ihmisten puuhissa; kaikista eniten hän rakastaa juoksennella pitkin pihaa ja leikkiä leluilla. Myös valjaiden ja hihnan käyttöharjoitukset on voitu aloittaa. Ihan vielä mummeli ei ole valmis hihnalenkeille, mutta kehittyy koko ajan.

Sisällä elo sujuu oikein mallikkaasti, Pippa pärjää hienosti kuuden koiran laumassa ja yksinolo sujuu ongelmitta kun seurana on muita koiria, ainoana koirana Pippa tuskin viihtyisi. Pippa on ajoittain äänekäs, jos olo on epävarma se ilmoitetaan haukkumalla, mutta Pippa rauhoittuu nopeasti kun huomaa, että kaikki on hyvin. Pippa on leikkisä ja mitä herttaisin hassuttelija, joka selkeästi nauttii uudesta elämästään kotikoirana.

7.10.2021
Pippa on viettänyt kotihoidossa nyt kolme viikkoa. Tänä aikana Pippa on sujahtanut ihanasti hoitopaikan arkeen ja hän onkin melkoisen herttainen ja hassu mummeli. Pippalla on alkanut muodostua jo omia hassuja rutiinejaan; hän innostuu aina kovasti ihmisten tullessa kotiin, haukkuu silloin tomerasti ja nappaa jonkin vaatekappaleen suuhunsa ja alkaa sillä leikkimään. Aamuisin sen sijaan Pippa kiehnää sohvalla tohkeissaan palvelusväen herätessä, ja ruokatarjoilu taas saa aikaiseksi tomeran etutassuilla tamppaamisen. Pippa onkin valloittanut hoitajiensa sydämet. Muiden koirienkin kanssa Pippa on tullut toimeen moitteetta, ja mieluiten nukkuukin siellä, missä muukin lauma. Ensimmäisinä viikkoinaan Pippa on löytänyt levolliset unet, maistuvat herkut ja iloisen asenteen elämään.

21.9.2021
Pippa saapui torstaina 16.9. kotihoitoon Mynämäelle. Pippa on siis nyt ollut kotihoidossa kokonaiset neljä päivää. Hoitoon saapui odotetusti arka ja ihmiseen tottumaton koira. Pippalle oli tehty valmiiksi kodinhoitohuoneeseen rauhallinen oma soppi, missä tyttö viettääkin suurimman osan päivästä. Ensimmäiset päivät Pippa vietti omassa kuljetushäkissään nukkuen, uskaltautuen ulos vain öisin kun talo hiljeni. Pippalla on myös oma pienempi ulkoiluaitaus, ja vaikka ensimmäiset päivät oli ulkoilu melko jännää, jo muutaman päivän totuttelun jälkeen pihalla on uskallettu haistella ja tutkia ja tehdä tarpeetkin. Ihminen on selkeästi vieras asia, eikä Pippa oikein tiedä miten ihmiseen pitäisi suhtautua. Hän antaa kuitenkin käsitellä itseään ja ottaa silitykset vastaan. Kotikoirana olo on Pippalle täysin vierasta ja siihen totutellaan ajan kanssa Pippalle sopivaan tahtiin. Pippa vaikuttaa hyvin lempeältä ja herttaiselta mummelilta.

Tausta ja tarina
Pippa on löydetty pentuna kadulta. Hän pääsi elämään paikallisen miehen pihalle, ja vaikka elämä ulkona vähäisillä ihmiskontakteilla ei kuulosta paljolta, oli Pippa turvassa ja sai säännöllisesti mahansa täyteen. Vuoden 2020 keväällä mies joutui kuitenkin luopumaan pihalla asuneista koirista ja niinpä Pippa päätyi Care for Dogsin tarhalle. Muutto tarhan hälinään on ymmärrettävästi ollut pienellä pihalla kahdeksan vuotta asuneelle Pipalle vaikea ja stressaava ja hän on osoittautunut tarhalla hyvin araksi. Pippa jakaa tarhalla häkkinsä kolmen muun samalta pihalta tulleen nartun kanssa, joista Tina ja Dolly pääsivät Emblan adoptio-ohjelmaan Pipan jälkeen ja Hanuta odottaa vielä omaa vuoroaan.

Pippa jännittää ihmisten seuraa kovasti, eikä hän vapaaehtoisesti poistu kopistaan jos tarhalla liikkuu joku. Jos koppiin ei pääse, Pippa pyrkii juoksemaan mahdollisimman kauas ihmisistä. Tarhalla Pippa asuu kolmen muun aran koiran kanssa ja lauma hakee selvästi turvaa toisistaan, joten reipas koirakaveri on ehdoton myös Pipan tulevassa kodissa. Vaikka Pippa on tarhalla kovin arka, uskomme että rauhallisessa ympäristössä ajan kanssa hän oppii vielä nauttimaan kotikoiran elämästä.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.