ZUCCHINI

narttu | syntynyt noin 04/2022 | kotihoidossa Keuruulla | noin 45 cm

22.1.2024
Zucchini vaihtoi reilu viikko sitten kotihoitopaikkaa. Hän sopeutui uuteen paikkaan uskomattoman hienosti ja on jo reilussa viikossa kehittynyt huimasti uudessa paikassa. Hän on jo tottunut pukemaan valjaat ja juokseekin innokkaasti ovelle, kun huomaa että ollaan tekemässä lähtöä lenkille. Reippaan koirakaverin kanssa Zucchini kulkee jo lyhyillä lenkeillä hienosti häntä pystyssä tuoksuja haistellen. Hän säikkyy vielä herkästi outoja tilanteita tai ääniä, mutta palautuu niistä nopeasti. Tulevassa kodissa onkin tärkeää jatkaa asioihin tutustumista, jotta tarhalla kasvanut Zucchini saa paljon hyviä kokemuksia ja sitä kautta lisää itseluottamusta uusissa tilanteissa. Luonteeltaan hän on tyypillinen iloinen ja hassutteleva nuori koira, joka leikkii mielellään koirakaverin kanssa. Myös ihmisen huomio on Zucchinista ihanaa ja hän osaakin hienosti pyytää lisää rapsutuksia tassulla huitomalla. Hän olisi mielellään vaikka koko ajan sohvalla ihmisen kainalossa rapsuteltavana.

18.12.2023
Zucchini on sujahtanut kuukaudessa kotihoidon arkeen uskomattoman hienosti. Hän on oppinut miten pyydetään ruokaa ja huomiota ja onkin edelleen kovasti ihmisen perään. Myös hoitopaikan miehestä on hiljalleen tullut mukavampi ja nykyään Zucchini kaivautuu jo iltaisin miehen kainaloon sohvalle. Hän ottaa kovasti mallia kotihoitopaikan reippaammista koirakavereista ja sellainen olisi varmasti suuri apu myös tulevassa kodissa. Kissojen kanssa Zucchini pärjää hienosti, vaikka vielä hieman jännittääkin, jos kissat tulevat liian lähelle. Hihnassa ulkoilu jännittää edelleen Zucchinia, mutta tämäkin alkaa varmasti säännöllisellä harjoittelulla sujua.

21.11.2023
Zucchini, tuttavallisemmin Zuzu, on alkanut ottamaan kotikoiran taitoja haltuun vauhdilla. Zuzu matkusti Suomeen reilu viikko sitten ja jo ensimmäisinä päivinä hän heilutteli kotihoitajalle iloisena häntää ja nukkui yöt sikeästi sängyn vieressä. Kotihoitaja sekä muut koirat ovatkin olleet erityisesti Zuzun mieleen. Hän on kovasti kotihoitajan perään ja makoileekin nykyään aina tämän jalkojen juuressa. Zuzu tuntuu myös jo tässä ajassa oppineen nimensä ja häntä alkaa aina kovasti vispaamaan sen kuullessaan. Miehet hän sen sijaan kokee vielä pelottavana.

Tausta ja tarina
Romaniassa kodittomiin koiranpentuihin törmää surullisen usein. Kodittomille koirille syntyvien pentujen lisäksi kaduilta löytyy emokoiria, jotka on hylätty kodeistaan pentujensa kanssa. Koska Romaniassa iso osa väestöstä on köyhää, ei heillä ole varaa huolehtia koirilleen syntyvistä pennuista tai leikkauttaa koiriaan. Niinpä kierre jatkuu ja pentuja tulee tarhoille jatkuvalla syötöllä enemmän, kuin resursseja olisi ottaa vastaan. Koska pentuja tulee lakkaamatta lisää, käy osalla huono tuuri. Jostain syystä he eivät pieninä löydä koteja ja kun he hieman kasvavat, valitsevat adoptoijat mieluummin myöhemmin tulleita pienempiä pentuja heidän sijastaan. Näin kävi Brokkolille, Zucchinille ja Kartoffelille. Pentueen muut pennut löysivät jo aikoja sitten kodit Saksasta, mutta jostain syystä kolmikko on unohtunut tarhalle.

Zucchinissa on paljon rakkautta pienessä paketissa. Vaikka elämän ensimmäinen vuosi on mennyt hukkaan pienessä häkissä, ei se tunnu himmentävän hänen elämäniloaan. Päinvastoin, Zucchini vastaanottaa kaiken uuden suurella innolla. Hän rakastaa niin tuttuja kuin tuntemattomiakin ihmisiä ja vierailu Zucchinin luona tarkoittaa nuoltua naamaa ja hetkiä iloisesti pomppiva pentu sylissä. Hän on energinen ja touhukas ja rakastaisi varmasti kotia, jossa saisi yhdessä touhuta ja harrastaa ihmisen kanssa. Zucchini on kerran harjoitellut valjaissa lenkkeilyä. Hän olisi halunnut tutkia aivan kaikki paikat ja säntäilikin pentumaisen innostuneesti milloin leikkimään sisarustensa kanssa ja milloin haistelemaan uutta nurkkaa tai ruohonkortta.
Koska Zucchini on viettänyt koko ensimmäisen elinvuotensa tarhalla, on tulevan kodin tärkeää ymmärtää, että kaikki tulee olemaan kotona uutta ja jännittävää. Hänelle etsitäänkin kotia, jossa ollaan valmiita antamaan reilusti aikaa ja tukea asioiden opetteluun.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.