ZUCCHINI

narttu | syntynyt noin 04/2022 | Care for Dogsin tarhalla | noin 45 cm

Romaniassa kodittomiin koiranpentuihin törmää surullisen usein. Kodittomille koirille syntyvien pentujen lisäksi kaduilta löytyy emokoiria, jotka on hylätty kodeistaan pentujensa kanssa. Koska Romaniassa iso osa väestöstä on köyhää, ei heillä ole varaa huolehtia koirilleen syntyvistä pennuista tai leikkauttaa koiriaan. Niinpä kierre jatkuu ja pentuja tulee tarhoille jatkuvalla syötöllä enemmän, kuin resursseja olisi ottaa vastaan. Koska pentuja tulee lakkaamatta lisää, käy osalla huono tuuri. Jostain syystä he eivät pieninä löydä koteja ja kun he hieman kasvavat, valitsevat adoptoijat mieluummin myöhemmin tulleita pienempiä pentuja heidän sijastaan. Näin kävi Brokkolille, Zucchinille ja Kartoffelille. Pentueen muut pennut löysivät jo aikoja sitten kodit Saksasta, mutta jostain syystä kolmikko on unohtunut tarhalle.

Zucchinissa on paljon rakkautta pienessä paketissa. Vaikka elämän ensimmäinen vuosi on mennyt hukkaan pienessä häkissä, ei se tunnu himmentävän hänen elämäniloaan. Päinvastoin, Zucchini vastaanottaa kaiken uuden suurella innolla. Hän rakastaa niin tuttuja kuin tuntemattomiakin ihmisiä ja vierailu Zucchinin luona tarkoittaa nuoltua naamaa ja hetkiä iloisesti pomppiva pentu sylissä. Hän on energinen ja touhukas ja rakastaisi varmasti kotia, jossa saisi yhdessä touhuta ja harrastaa ihmisen kanssa. Zucchini on kerran harjoitellut valjaissa lenkkeilyä. Hän olisi halunnut tutkia aivan kaikki paikat ja säntäilikin pentumaisen innostuneesti milloin leikkimään sisarustensa kanssa ja milloin haistelemaan uutta nurkkaa tai ruohonkortta.
Koska Zucchini on viettänyt koko ensimmäisen elinvuotensa tarhalla, on tulevan kodin tärkeää ymmärtää, että kaikki tulee olemaan kotona uutta ja jännittävää. Hänelle etsitäänkin kotia, jossa ollaan valmiita antamaan reilusti aikaa ja tukea asioiden opetteluun.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.