KARTOFFEL

uros | syntynyt noin 04/2022 | Care for Dogsin tarhalla | noin 45-50 cm

30.11.2023
Suloinen Kartoffel on saanut ilouutisia. Hän pääsee matkustamaan jouluksi ikiomaan kotiinsa Suomeen.

Tausta ja tarina
Romaniassa kodittomiin koiranpentuihin törmää surullisen usein. Kodittomille koirille syntyvien pentujen lisäksi kaduilta löytyy emokoiria, jotka on hylätty kodeistaan pentujensa kanssa. Koska Romaniassa iso osa väestöstä on köyhää, ei heillä ole varaa huolehtia koirilleen syntyvistä pennuista tai leikkauttaa koiriaan. Niinpä kierre jatkuu ja pentuja tulee tarhoille jatkuvalla syötöllä enemmän, kuin resursseja olisi ottaa vastaan. Koska pentuja tulee lakkaamatta lisää, käy osalla huono tuuri. Jostain syystä he eivät pieninä löydä koteja ja kun he hieman kasvavat, valitsevat adoptoijat mieluummin myöhemmin tulleita pienempiä pentuja heidän sijastaan. Näin kävi Brokkolille, Zucchinille ja Kartoffelille. Pentueen muut pennut löysivät jo aikoja sitten kodit Saksasta, mutta jostain syystä kolmikko on unohtunut tarhalle.

Kartoffelin seurassa ei koskaan ole tylsää. Hän on vauhdikas, iloinen ja täynnä suunnatonta riemua. Tuo riemu näkyy kaikenlaisena hepulointina, pomppimisena ja suurena määränä märkiä suukkoja ihmisen naamalla. Kartoffel suhtautuu asioihin suurella ilolla ja esimerkiksi elämän ensimmäinen hihnalenkki sujui uteliaasti paikasta toiseen sinkoillen. Kartoffel tarvitsee huumorintajuisen kodin, jossa etsitään aktiivista kaveria vaikkapa harrastuksiin.
Koska Kartoffel on viettänyt koko ensimmäisen elinvuotensa tarhalla, on tulevan kodin tärkeää ymmärtää, että kaikki tulee olemaan kotona uutta ja jännittävää. Hänelle etsitäänkin kotia, jossa ollaan valmiita antamaan reilusti aikaa ja tukea asioiden opetteluun.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.