BROKKOLI

uros | syntynyt 04/2022 | Care for Dogsin tarhalla | noin 45-50 cm

7.11.2023
Suloinen Brokkoli on saanut ilouutisia Romaniaan, sillä häntä odottaa ikioma koti Suomessa.

Tausta ja tarina
Romaniassa kodittomiin koiranpentuihin törmää surullisen usein. Kodittomille koirille syntyvien pentujen lisäksi kaduilta löytyy emokoiria, jotka on hylätty kodeistaan pentujensa kanssa. Koska Romaniassa iso osa väestöstä on köyhää, ei heillä ole varaa huolehtia koirilleen syntyvistä pennuista tai leikkauttaa koiriaan. Niinpä kierre jatkuu ja pentuja tulee tarhoille jatkuvalla syötöllä enemmän, kuin resursseja olisi ottaa vastaan. Koska pentuja tulee lakkaamatta lisää, käy osalla huono tuuri. Jostain syystä he eivät pieninä löydä koteja ja kun he hieman kasvavat, valitsevat adoptoijat mieluummin myöhemmin tulleita pienempiä pentuja heidän sijastaan. Näin kävi Brokkolille, Zucchinille ja Kartoffelille. Pentueen muut pennut löysivät jo aikoja sitten kodit Saksasta, mutta jostain syystä kolmikko on unohtunut tarhalle.

Brokkoli on tyypillinen iloinen nuori koira. Hän viettää päivänsä leikkien sisarustensa kanssa ja vastaanottaa tutut ihmiset suurella ilolla ja suukoilla tervehtien. Tarhalla kasvaneelle pennulle tyypillisesti hän hieman jännittää uusia asioita ja ihmisiä ja seuraileekin alkuun mielellään hieman sivummalta outoja tilanteita. Koska hän on rauhallisempi kuin riehakkaat sisaruksensa, väistää Brokkoli herkästi muiden riehaantuessa pois jaloista. Kun Brokkoli saa omaan tahtiin lähestyä vieraita, hän tulee mielellään tutustumaan ja onkin selvästi kiinnostunut vieraista. Talvella Brokkoli pääsi ensimmäistä kertaa hihnalenkille tarhalla. Valjaat ja hihna eivät häntä jännittäneet ja pienen alkujännityksen jälkeen Brokkoli tutki jo ympäristöä uteliaasti.
Koska Brokkoli on viettänyt koko ensimmäisen elinvuotensa tarhalla, on tulevan kodin tärkeää ymmärtää, että kaikki tulee olemaan kotona uutta ja jännittävää. Hänelle etsitäänkin kotia, jossa ollaan valmiita antamaan reilusti aikaa ja tukea asioiden opetteluun.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.