FRIDA

narttu | syntynyt 2022 | Carpen tarhalla | noin 50-55 cm

Kesäkuussa 2022 Carpen tarhaa ylläpitävä Carmen oli ajamassa tarhalleen, kun yllättäen keskellä peltoja kaukana kylistä ja asutuksesta hänen silmiinsä osui liikkumaton hahmo. Koska sairaiden koirien löytäminen on Romaniassa lähes päivittäistä tiesi Carmen heti, ettei hän voinut jättää asiaa tarkistamatta. Niinpä hän pysähtyi ja päästyään lähemmäs näki, että hahmo oli äärimmäisen laihtunut ja riutunut koira. Floraksi nimetty narttu oli aivan liian heikko liikkuakseen. Matkalla eläinlääkäriin hän oksensi kasoittain heinää, jota oli todennäköisesti syönyt epätoivoisena nälkäänsä pellolla maatessaan. Floraa hoidettiin ensin eläinlääkärissä ja tarpeeksi kuntouduttuaan hän pääsi tarhalle, jossa hoitoja jatkettiin. Hiljalleen Floran kunto koheni ja hän alkoi saada lisää painoa. Kaikesta huolimatta Flora oli edelleen hoikka toipilas ja siksi olikin valtava yllätys, kun muutamaa viikkoa myöhemmin Floran kopissa oli hänen lisäkseen vastassa viisi vastasyntynyttä pentua. Hän oli jo löytöhetkellä ollut tiineenä ja yhden sijaan Carmen olikin pelastanut tuona kuumana kesäpäivänä kuusi onnekasta.

Flora ja hänen pentunsa Fanni, Frans, Florian, Fiona ja Frida odottavat edelleen Carpen tarhalla. Pennut ovat kasvaneet tarhalla ja siksi ymmärrettävästi kaikki uusi on heille ihmeellistä ja jännittävää. Frida on selvästi sisaruksiaan ujompi ja kun vieraita ihmisiä tulee sisälle häkkiin, hän vetäytyy sisarustensa taakse tutkailemaan tilannetta. Hetken tuumailtuaan hän käy kyllä syömässä herkkuja vieraidenkin kädestä, mutta vetäytyy herkkujen välissä herkästi takaisin kauemmas. Tulevassa kodissa tai kotihoitopaikassa olisi hyvä olla ennestään reipas koirakaveri, josta Frida voisi katsoa mallia uuteen elämään totutellessaan.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.