DYLAN

uros | syntynyt noin 11/2020 | Carpen tarhalla | noin 50 cm

Marraskuussa 2020 Carpen tarhaa ylläpitävä Carmen sai puhelun, jossa häntä pyydettiin tarhan läheisen Mitrenin kylän hautausmaalle, jossa oli huomattu emo pentuineen. Koska sää oli jo kovin kylmä, Carmen kiiruhti paikalle hakeakseen emon ja pennut turvaan. Valitettavasti kahdeksasta pennusta yksi oli jo ehtinyt paleltua kuoliaaksi. Loput seitsemän värjöttelivät tiukasti emonsa lähellä pysyäkseen lämpiminä. Carmen otti kiireesti emon ja pennut mukaansa ja vei heidät turvaan Carpen tarhalle. Siellä pennut ovat nyt saaneet kasvaa ja varttua. Pennuista suuri osa oli reippaampia ja he löysivätkin kodit Suomesta toisen yhdistyksen kautta. Valitettavasti pennuista kolme jäi ujommiksi. Heistä Marley ja Jodie etsivät jo kotia Emblan ohjelmassa ja nyt on Dylanin vuoro saada mahdollisuus parempaan elämään.

Dylan on kolmikosta arin. Kun häkkiin menee vieraita ihmisiä hän vetäytyy kauimpaan nurkkaan ja jähmettyy sinne. Jos namit heittää aivan hänen eteensä Dylan uskaltaa niitä syödä, mutta hän ei omatoimisesti hakeudu lainkaan pois nurkastaan ihmisten ollessa häkissä. Hän asuu tarhalla sisarustensa Jodien ja Marleyn kanssa ja kolmikko tulee hyvin toimeen keskenään. Dylan ei juuri tarhalla hauku. Hänelle etsitään kokenutta kotia tai kotihoitopaikkaa, jossa osataan rauhassa koiran tahtiin totutella uusiin asioihin ja varsinkin ihmisiin.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.