JODIE

narttu | syntynyt noin 11/2020 | Carpen tarhalla | noin 45 cm

Marraskuussa 2020 Carpen tarhaa ylläpitävä Carmen sai puhelun, jossa häntä pyydettiin tarhan läheisen Mitrenin kylän hautausmaalle, jossa oli huomattu emo pentuineen. Koska sää oli jo kovin kylmä, Carmen kiiruhti paikalle hakeakseen emon ja pennut turvaan. Valitettavasti kahdeksasta pennusta yksi oli jo ehtinyt paleltua kuoliaaksi. Loput seitsemän värjöttelivät tiukasti emonsa lähellä pysyäkseen lämpiminä. Carmen otti kiireesti emon ja pennut mukaansa ja vei heidät turvaan Carpen tarhalle. Siellä pennut ovat nyt saaneet kasvaa ja varttua. Pennuista suuri osa oli reippaampia ja he löysivätkin kodit Suomesta toisen yhdistyksen kautta. Valitettavasti pennuista kolme jäi ujommiksi. Heistä Marley etsii jo kotia Emblan ohjelmassa ja nyt on Jodien vuoro saada mahdollisuus parempaan eämään.

Jodie on tarhalle jääneestä kolmikosta reippain. Vieraat ihmiset jännittävät häntä sen verran, että hän mieluummin tarkkailee heitä alkuun pienen välimatkan päästä. Ihmisten touhut kuitenkin selvästi kiinnostavat häntä ja jos vierailla on herkkuja, uskaltautuu Jodie hyvin nopeasti syömään herkkuja myös vieraiden kädestä. Koskettaminen ja rapsuttelu ovat kuitenkin vielä hänelle liian jännittäviä ja hän väistääkin lähestyvää kättä herkästi kauemmas. Koska Jodie on elänyt koko elämänsä tarhalla häkissä, tulee hän tarvitsemaan kotonaan vielä paljon tukea itsevarmuuden kasvattamiseen ja uusiin asioihin totutteluun. Jodie on tarhalla tullut hyvin toimeen muiden koirien kanssa, eikä hän tarhaoloissa ole ollut kova haukkumaan.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.