MARLEY

uros | syntynyt noin 11/2020 | Carpen tarhalla | noin 45-50 cm

Marraskuussa 2020 Carpen tarhaa ylläpitävä Carmen sai puhelun, jossa häntä pyydettiin tarhan läheisen Mitrenin kylän hautausmaalle, jossa oli huomattu emo pentuineen. Koska sää oli jo kovin kylmä, Carmen kiiruhti paikalle hakeakseen emon ja pennut turvaan. Valitettavasti kahdeksasta pennusta yksi oli jo ehtinyt paleltua kuoliaaksi. Loput seitsemän värjöttelivät tiukasti emonsa lähellä pysyäkseen lämpiminä. Carmen otti kiireesti emon ja pennut mukaansa ja vei heidät turvaan Carpen tarhalle. Siellä pennut ovat nyt saaneet kasvaa ja varttua. Pennuista suuri osa on reippaampia, mutta kolme on selvästi ujompia ja tällä hetkellä heidän mahdollisuudet päästä pois tarhalta näyttävät kovin huonoilta.

Marley on pentueen ujoin. Hän on pienestä pitäen jännittänyt ihmisiä ja pitää aina pientä välimatkaa häkkiin tuleviin ihmisiin. On vaikea sanoa onko Marley ujo vain stressaavasta ympäristöstä johtuen, mutta tulevan kodin on hyvä varautua siihen mahdollisuuteen, että Marley tulee aina olemaan perusluonteeltaan arka. Hän tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja reipas koirakaveri olisikin varmasti suuri apu Marleylle myös kotona.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.