ALVA

narttu | syntynyt noin 2020 | Cosoban tarhalla | noin 45 cm

9.2.2024
Onnekas Alva on löytänyt kodin toisen yhdistyksen kautta.

Tausta ja tarina
Kun korona levisi maailmalla, myös Romanian kodittomien koirien tilanne paheni hetkellisesti. Koiria hylättiin ennätyksellisen paljon ja samalla adoptiot käytännössä pysähtyivät, kun eläinten kuljettaminen maasta toiseen kävi mahdottomaksi. Niinpä monet tarhat täyttyivät äärimmilleen koirista ja erityisesti pennuista. Ja koska adoptioita ei juuri ollut, pennut ehtivät kasvaa tarhoilla ujoiksi aikuisiksi. Niinpä tarhoilta löytyy tänä päivänä hurjat määrät nuoria aikuisia koiria, joilla ei juuri ole kokemuksia mistään ja siksi he suhtautuvat kaikkeen uuteen varoen ja epäillen. Myös Cosoban tarhan häkkirivit ovat täynnä häkkejä, joissa asuu aikuisiksi tarhalla kasvaneita pentueita. Koska pentueet ovat usein suuria, on heitä ajan myötä täytynyt jakaa useampaan häkkiin. Niinpä Alva, Alessia ja Althea asuttavat yhtä häkkiä ja heidän sisarukset August ja Alani asuvat viereisessä häkissä jo Emblan sivuilta löytyvän Dumlen kanssa.

Alva on sisaruksista ehdottomasti reippain. Vaikka hänkin jännittää vieraita siinä määrin, että hakeutuu ensin siskojensa kanssa koppiin piiloon, voittaa uteliaisuus hyvin nopeasti. Niinpä kopin suulle ilmestyy hyvin pian pieni kuono ja kun Alva huomaa että vierailla on herkkuja, hän tulee uteliaasti lähemmäs. Hän uskaltaa syödä herkkuja vieraidenkin kädestä ja on selvästi kovin kiinnostunut ihmisten touhuista. Ihan vielä uskallus ei riitä rapsuteltavaksi asti, mutta todennäköisesti kotihoidossa tai kotona Alva reipastuisi suhteellisen nopeasti. Hän on tarhalla kovin huomaamaton eikä juuri hauku.

Marraskuussa 2023 Alva oli siirretty siskojensa luota sisäpihalle, sillä hänellä oli hoitoa vaativa haava takajalassaan. Haava on parantunut hyvin ja vaikka Alva on pihallakin juuri sen verran ujo, ettei tule aivan koskettavaksi, hän seuraili uteliaasti ihmisten perässä näiden kulkiessa pihalla.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.