THIO

uros | syntynyt 2021 | Carpen tarhalla | noin 35 cm

Carpen tarhaa ylläpitävän Carmenin ystävä löysi kolme pientä pentua kesällä 2021. Romaniassa pentuihin törmää surullisen usein, sillä kodittomiksi syntyneiden pentujen lisäksi ihmiset hylkäävät omistamilleen koirille syntyneitä pentuja milloin mihinkin. Pentujen onneksi heidät löytänyt henkilö ei voinut jättää heitä selviytymään omillaan ja niinpä kolmikko pääsi naisen luokse turvaan. Siellä he kasvoivat hyvässä hoivassa, kunnes pentujen ollessa noin kuuden kuukauden ikäisiä hän pyysi Carmenia ottamaan heidät tarhalleen. Pennuista yksi oli niin reipas, että hyvin pian tarhalle päädyttyään hän pääsi toisen yhdistyksen adoptio-ohjelmaan ja löysikin pian kodin Suomesta. Thio ja Blonda sen sijaan ovat pienestä asti olleet siskoaan ujompia ja niinpä he ovat jääneet tarhalle odottamaan omaa mahdollisuuttaan parempaan elämään.

Thio ja Blonda ovat hassunnäköinen kaksikko. He asuvat tarhalla kahdestaan ja ovat kovin uteliaita sen suhteen, mitä tarhalla milloinkin tapahtuu. Heidät löytääkin usein koppinsa katolta tähyilemästä ympäristöään. Kun häkkiin astuu vieraita, alkaa molempia jännittää. Thio on kaksikosta selvästi vähemmän ujo ja hän jää uteliaasti katselemaan vieraita pienen välimatkan päästä. Hän on kovin utelias ihmisten suhteen ja käy sopivan tilaisuuden tullen varovasti nuuhkimassa vieraita. Rauhallisesti lähestyttäessä Thioa saa varovasti rapsutella ja jännityksestä huolimatta hän jää itse ihmisen lähelle. Tutun ihmisen kanssa Thio on selvästi reippaampi ja käsittely ja hoitotoimenpiteet sujuvat rauhallisesti toimiessa hyvin. Carmenin mukaan Thio toipuu nopeasti jännittävistä kokemuksista.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.