DILLY

narttu | syntynyt noin 2016 | kotihoidossa Pöytyällä | noin 40-45 cm

7.8.2022
Dillyn tarhaelämäjakso tuli päätökseensä, kun hän eilen 6.8.2022 saapui Suomeen kotihoitoon. Ensimmäiset ajat Suomessa rauhoitetaan levolle ja unelle, mutta jo nyt on selvää, että hänessä asuu pirskahteleva tyttö, joka on ehtinyt kotihoitajalle heilauttaa häntäänsäkin. Pääasiassa Dilly vielä kuitenkin nukkuu, se onkin parrasta, mitä koira voi isojen muutosten aikaansaamaa stressiä laskeakseen tehdä. Lisää kuulumisia siis tulossa.

Tausta ja tarina
Ympäri Romaniaa on kunnallisia tarhoja, joihin rankkurit keräävät kodittomia koiria. Näillä kunnallisilla tarhoilla olot ovat karut. Erityisen huonosti asiat ovat pienemmissä kaupungeissa ja alueilla, joissa eläinsuojelijoita on vähän. Kun koirille ei juuri ole tarjolla apua, täyttyvät kunnalliset tarhat nopeasti. Niinpä tarhat tyhjennetään säännöllisesti lopettamalla kaikki tarhalla olevat koirat pennuista vanhuksiin. Brasovissa sijaitseva kunnallinen tarha on yksi näistä surullisista tapauksista, jotka tyhjennetään kahden viikon välein. Niinpä Care for Dogsin tarhaa pyörittävä Delia käy tiimeineen aina mahdollisuuksien mukaan pelastamassa kunnalliselta tarhalta mahdollisimman monta koiraa, jotta edes osa koirista saisi mahdollisuuden parempaan elämään. Yksi näistä onnekkaista on helmikuussa 2019 kunnalliselta pelastunut Dilly.

Dilly on elämäniloinen ja hassu persoona. Hän innostuu herkästi ja alkaa iloisesti loikkia pitkin häkkiä haastaen muita leikkiin. Hän pitää kovasti ihmisistä ja erityisesti tuttujen ihmisten tullessa häkkiin hän tuntuu pursuavan iloa. Niin paljon, ettei aina tiedä miten päin olla. Hän jännittää kuitenkin kosketusta, eikä uskalla tulla aivan lähelle. Niinpä hänet on muiden toimesta todettu liian araksi, eikä Dilly ole koskaan aiemmin saanut mahdollisuutta etsiä omaa kotiaan. Koska Dilly on niin ihmisrakas, on todennäköistä että hän pääsee oikeanlaisella tuella nopeasti eroon kosketuspelostaan. Tarhalla Dilly tulee hienosti muiden koirien kanssa toimeen, vaikka ruoka-aikaan onkin toisinaan hieman topakka. Koska Dillylle on tästä syystä kertynyt melkoinen määrä ylimääräisiä kiloja, syö hän tarhalla muista erikseen dieetin ylläpitämiseksi.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.