CADY

narttu | syntynyt noin 2014 | Cosoban tarhalla | noin 50 cm

Romaniassa kodittomia pentuja syntyy jatkuvasti lisää. Vaikeissa ja usein vaarallisissa olosuhteissa emon on haastavaa huolehtia pennuista ja useimmiten vain osa selviytyy aikuisiksi asti. Joskus emoa ja pentuja kohtaa onni, kun joku eläinrakas paikallinen sattuu löytämään heidät ajoissa. Näin kävi vuoden 2021 keväällä, kun Cady ja hänen pienet pennut poimittiin kadulta ja kuljetettiin Cosoban tarhalle turvaan. Tarhalla koirat saivat kovasti tarvitsemaansa suojaa sääolosuhteita ja tauteja vastaan. Pennut kasvoivat tarhalla isoiksi ja terveiksi ja lähtivät omiin koteihinsa. Ujo Cady sen sijaan jäi tarhalle odottamaan omaa onnenpotkuaan.

Cady on hyvin tyypillinen kaduilla varovaiseksi oppinut koira. Hän on arka ihmisten kanssa ja pyrkii viimeiseen asti väistämään mahdollisimman kauas vieraiden luota. Jos tilanne käy hänelle liian jännittäväksi, Cady viestii hyvin taitavasti tarvitsevansa lisää tilaa. Hän vaikuttaa perusluonteeltaan hyvin rauhalliselta ja tasapainoiselta ja hänen olemuksessaan onkin paljon viisautta, mitä kaduilla elo koirille opettaa. Hän on tarhalla melko hiljaisen oloinen ja hukkuukin helposti satojen muiden koirien joukkoon. Tällä hetkellä Cady jakaa häkkinsä kahden nuoremman ujon koiran, Devin ja tämän veljen kanssa ja kolmikko tulee hyvin toimeen keskenään.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.