DEVI

narttu | syntynyt noin 11/2020 | Cosoban tarhalla | noin 45 cm

Cosoban alueella ei ennen Adinan tarhaa ollut juuri mitään apua kodittomille koirille. Niinpä tieto tarhasta on levinnyt nopeasti ja paikalliset tietävät hyvin, mihin apua tarvitsevia koiria voi viedä. Koirien kannalta pääsy tarhalle on lottovoitto, mutta jatkuvasti äärimmilleen venytetyillä resursseilla selviytyvälle Adinalle jatkuva tulva uusia koiria on vaikea paikka. Hyväsydämisenä ihmisenä hän ei kuitenkaan koskaan kieltäydy auttamasta ja niinpä koiria päätyy tarhalle jatkuvasti lisää. Korona näkyi selvästi myös kodittomien koirien tilanteessa ja vuosi 2020 olikin tarhoille hyvin raskas. Pentuja hylättiin tarhoille ennätysmäärät samalla, kun omistettuja koiria hylättiin yksityisille ja kunnallisille tarhoille. Pelkästään Cosoban tarhalle päätyi vuoden 2020 syksynä ja talvena yli sata uutta pentua ja lopulta Adinan oli pakko laajentaa tarhaansa, jotta nopeasti kasvaville pennuille löytyisi turvallinen paikka asua.

Koska tarhojen resurssit ovat olleet jatkuvasti äärimmilleen venytettyjä, ei tarhoilla juuri jää aikaa pentujen sosiaalistamiseen. Niinpä moni viime syksyn ja talven pennuista on nyt kasvanut ujoiksi, sillä heillä ei juuri ole kokemuksia vieraista ihmisistä tai asioista häkkinsä ulkopuolella. Nämä pennut ovat kuitenkin potentiaalisia reipastujia, kunhan he pääsevät mahdollisimman pian kotiympäristöön totuttelemaan rauhassa suureen maailmaan.

Dakota, Devi, Dexter ja Dobby ovat Cosobaan päätyneitä pentuja. Tarhalla he näkevät lähinnä häkkirivistään huolehtivan työntekijän, joten uudet ihmiset ja asiat ovat ymmärrettävästi heille jännittäviä. Pennut ovat kaikki ujoja, mutta suhtautuvat käsittelyyn nätisti. Devi jännittää vieraita kovasti ja pyrkii viimeiseen asti pääsemään karkuun kauemmas. Hän on selvästi veljeään Dobbyä säikympi ja tuleekin varmasti tarvitsemaan kotiutumiseen aikaa ja tukea. Reipas koirakaveri olisi varmasti suuri apu Deville tulevassa kodissa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.