AAMU

narttu | syntynyt noin 06/2020 | Carpen tarhalla | noin 45-50 cm

Romaniassa kodittomia pentuja syntyy jatkuvasti. Kaduilla elävät koirat lisääntyvät hallitsemattomasti ja lisänsä ongelmaan tuovat omistetut koirat, joita ei ole steriloitu. Romaniassa erityisesti maaseudulla moni omistettu koira kulkee vapaasti ulkona. Ja kun vääjäämätön sattuu ja koira saa pentuja, on pentujen kohtalo usein karu. Ihmisillä ei ole varaa huolehtia ylimääräisistä koirista ja niinpä pennut tyypillisimmin hylätään tarpeeksi kauas kotoa. Toisinaan myös emo hylätään pentujen kanssa. Näin oli käynyt kesällä 2020, kun Carmen löysi emon ja viisi pentua. Emo pentuineen asui Carpelle johtavat ison tien varrella olevan juhlapaikan pihalla. Koska koronan vuoksi tapahtumat olivat olleet pitkään tauolla, paikka oli ollut jo hetken tyhjillään ja koirat täysin omillaan. Carmenin mennessä hakemaan emoa ja pentua turvaan hän huomasi, että emo oli äärimmäisen ihmisrakas ja lempeä. Niinpä oli hyvin todennäköistä, että hänellä oli aiemmin ollut koti ja oma perhe, josta hänet oli hylätty.

Emo ja pennuista reippain löysivät kodit Suomesta toisen yhdistyksen kautta. Jäljellä olevat neljä pentua, Aamu, Aapo, Alvar ja Auni ovat kuitenkin jääneet niin ujoiksi, että he odottavat edelleen Carpen tarhalla omia kotejaan.

Aamu on pennuista vähiten ujo. Vaikka vieraat ihmiset jännittävätkin häntä, Aamu uskaltautuu syömään herkkuja myös vieraiden käsistä. Hän väistää herkästi kauemmas jos tilanne on jännittävä, mutta antaa tarpeen tullen nätisti käsitellä itseään. Aamu on tarhalla elänyt useassa eri koiraporukassa ja tullut kaikkien kanssa hienosti toimeen. Hän vaikuttaakin hyvin lempeältä ja pehmeältä persoonalta, joka varmasti reipastuisi kotiympäristössä suhteellisen nopeasti.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.