ZIGAN

uros | syntynyt noin 2008 | Care for Dogsin tarhalla | noin 55 cm

7.12.2021
Onnekas Zigan pääsee matkustamaan jouluksi kotiin, sillä hän on löytänyt kodin Saksasta.

Tausta ja tarina
Ympäri Romaniaa on kunnallisia tarhoja, joihin rankkurit keräävät kodittomia koiria. Näillä kunnallisilla tarhoilla olot ovat karut. Erityisen huonosti asiat ovat pienemmissä kaupungeissa ja alueilla, joissa eläinsuojelijoita on vähän. Kun koirille ei juuri ole tarjolla apua, täyttyvät kunnalliset tarhat nopeasti. Niinpä tarhat tyhjennetään säännöllisesti lopettamalla kaikki tarhalla olevat koirat pennuista vanhuksiin. Brasovissa sijaitseva kunnallinen tarha on yksi näistä surullisista tapauksista, jotka tyhjennetään kahden viikon välein. Niinpä Care for Dogsin tarhaa pyörittävä Delia käy tiimeineen aina mahdollisuuksien mukaan pelastamassa kunnalliselta tarhalta mahdollisimman monta koiraa, jotta edes osa koirista saisi mahdollisuuden parempaan elämään. Yksi näistä onnekkaista on syyskuussa 2020 kunnalliselta tarhalta pelastunut Zigan.

Vaikka Ziganilla on jo ikää ja iän tuomia vaivoja, hän kokee itse olevansa ikinuori. Tarhalla Ziganilla tuntuu aina olevan jokin projekti meneillään ja yleensä vähintään kerran päivässä Ziganin kipot ja pedit lentelevät pitkin häkkiä. Hän on herkästi innostuva persoona ja tuntuu aina olevan innokkaasti touhuamassa ihmisen mukana. Hän koheltaa päivät pitkät menemään ja tylsistyessään komentaa herkästi haukkumalla ihmisiä seurakseen. Zigan kaipaisikin varmasti kotia, jossa olisi tarpeeksi luvallista puuhaa energian purkamiseen. Ihmisiä kohtaan Zigan on avoin ja ystävällinen ja hän selvästi nauttii rapsutuksista. Kipeän selkänsä vuoksi Zigan on kuitenkin tietyissä tilanteissa reagoinut käsittelyyn puremalla, joten on tärkeää että tulevalla kodilla on ymmärrystä koiran kipukäytöksestä. Säännöllinen kipulääkitys varmasti auttaa tilanteeseen. Zigan on tarhalla tottunut lenkkeilemään hihnassa ja pitää siitä kovasti. Hän on aiemmin elänyt tarhalla muiden koirien kanssa, mutta on varmuuden vuoksi asunut yksin jo jonkin aikaa. Ziganille etsitäänkin ensisijaisesti kotia ainoana koirana, tai paikasta, jossa on mahdollisuus eristää koirat toisistaan.

Zigan on käynyt Romaniassa röntgeneissä, joissa todettiin spondyloosia lähes koko selän pituudelta. Vaikka Zigan on tarhalla olemukseltaan iloinen ja touhukas, on selkä varmasti kipeä. Tulevan kodin tuleekin sitoutua hoitamaan Ziganille sopiva kipulääkitys vanhuuden vaivoja varten.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.