WUSEL

uros | syntynyt noin 2015 | Care for Dogsin tarhalla | noin 70 cm

Romaniassa koiria hylätään jatkuvasti. Kun aiemmin omistettu koira päätyy kadulle, eivät hänen selviytymismahdollisuutensa ole kovinkaan suuret. Vaaroja on joka puolella ja ravintoa vaikea löytää. Helmikuussa 2022 eräs Care for Dogsin työntekijä huomasi bensa-asemalla harhailevan suuren koiran. Koira oli todella nälkiintynyt ja hänen ihonsa oli sikaripunkin johdosta hyvin huonossa kunnossa. Koiralla oli todennäköisesti ollut omistaja, sillä niin luottavaisesti hän lähti vieraiden ihmisten matkaan ja hyppäsi auton kyytiin. Tarhalla Wuseliksi nimetty koira sai kovasti tarvitsemaansa ravintoa ja hoitoa ja sittemmin hän on parantunut kokemastaan hyvin.

Wuselista kuoriutui tarhalla iloinen, leikkisä ja hassu persoona. Upeasta luonteesta huolimatta kotia ei tuntunut löytyvän, kunnes eräs suomalainen perhe ihastui häneen. Niinpä Wusel sai vihdoin tarhalle ilouutisia. Lokakuussa häntä odottaisi matka kohti Suomea ja ikiomaa kotia.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.