WATSON

uros | syntynyt noin 2017 | Cosoban tarhalla | noin 45 cm

Romaniassa suuri osa kodittomista koirista päätyy kunnallisille tarhoille. Rankkurit keräävät koiria kaduilta, mutta koiria myös hylätään paljon suoraan kodeista. Kunnallisilla tarhoilla olot ovat karut ja esimerkiksi tappelut koirien kesken resursseista ovat erittäin yleisiä. Eräällä kunnallisella tarhalla Rosiorissa toimi vapaaehtoisena nainen, joka välitti tarhan koirista kovasti. Niinpä aina kun tarhalle päätyi aivan pieniä pentuja tai koiria, joilla muuten oli äärettömän pienet mahdollisuudet selvitä tarhan oloista, hän pyysi ystäväänsä Adinaa auttamaan. Niinpä vuosien mittaan Rosiorin tarhalta päätyi turvaan Cosoban tarhalle useita koiria. Yksi heistä on Watson. Hän oli vasta muutaman päivän ikäinen, kun Adina sai pyynnön ottaa hänet turvaan kunnalliselta tarhalta. Watsonista pidettiin hyvää huolta ja hän kasvoi aikuiseksi, mutta ujon luonteensa vuoksi hän on unohtunut tarhalle vuosiksi.

Watson on tyypillinen koko elämänsä tarhalla elänyt ujo koira. Hänelle kaikki rutiinista poikkeava on uutta ja jännittävää. Hän suhtautuu häkkiin tuleviin vieraisiin hyvin arastellen ja pysyttelee mieluiten mahdollisimman kaukana ihmisistä. Watson on tullut hyvin toimeen sekä urosten että narttujen kanssa. Hän ei juurikaan hauku tarhaoloissa ja onkin normaalisti kovin huomaamaton. Hänelle etsitään kotia tai kotihoitopaikkaa, jossa ymmärretään ujon koiran sielunelämää.

Watson on tällä hetkellä reilusti ylipainoinen ja olisi selvästi laihdutuskuurin tarpeessa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.