VITAN

uros | syntynyt noin 2011 | Carpen tarhalla | noin 35-40 cm

Elämä kaduilla ei ole helppoa. Liikenteen ja muiden vaarojen vuoksi onnettomuuksia sattuu jatkuvasti ja monen kodittoman koiran elämä päättyy tien varrelle. Syyskuussa 2017 Carmen tapasi pienen koiran lähellä asuntoaan. Koira piileskeli ihmisiltä autojen alla ja oli selvästi peloissaan. Koiran selässä oli suuri haava ja niinpä Carmen aloitti haastavan operaation saadakseen aran koiran kiinni ja eläinlääkäriin. Lopulta hän onnistui ja Vitaniksi nimetty pieni koira pääsi kovasti tarvitsemaansa hoitoon.
Vitan oli pitkään eläinlääkärillä. Röntgeneistä selvisi, että pahannäköisen haavan lisäksi Vitanin selkä, häntä ja jalka olivat pahassa kunnossa. Kävi selväksi, että Vitan oli kadulla eläessään jäänyt auton alle ja elänyt siitä lähtien kovien kipujen kanssa. Vitanin jalka leikattiin ja samalla hänen pahasti vaurioitunut häntä amputoitiin. Kuntouduttuaan leikkauksesta Vitan muutti Carpen tarhalle, jossa hän edelleen odottaa omaa vuoroaan omaan kotiin.

Vitan on kaiken kokemansa jälkeen ymmärrettävästi varovainen uusia ihmisiä kohtaan. Hän on tarhalla kova haukkumaan vieraille aidan läpi, mutta kun häkkiin menee sisälle, alkaa Vitania jännittää ja hän kipittää pikaisesti hakemaan kopistaan turvaa. Tuttujen ihmisten kanssa Vitan on rennompi ja hakeutuu lähelle rapsuteltavaksi. Hän pyörii mielellään tuttujen ihmisten lähellä ja osallistuu heidän touhuihin. Jännittävissä tilanteissa Vitan saattaa näykkiä, mikäli hän kokee tilanteen liian pelottavaksi. Vitan on tarhalla asunut muiden koirien kanssa ongelmitta. Koska Vitanilla on pienille uroksille tyypillinen iso persoona, häntä ei varmuuden vuoksi luovuteta toisen vahvaluontoisen uroksen kaveriksi.

Vitanilla oli oikeassa polvessa luksaatio, joka operoitiin maaliskuussa 2021. Polven lisäksi tulevan kodin tulee ymmärtää, että vanhasta onnettomuudesta johtuen Vitan tulee hyvin mahdollisesti tarvitsemaan kipulääkityksen ja muuta kehonhuoltoa, kuten hierontaa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.