VINHA

narttu | syntynyt noin 5/2019 | Kotihoidossa Eurajoella | noin 50 cm

30.6.2021
Suloinen Vinha on varattu ikiomaan kotiinsa.

14.6.2021
Vinha jatkaa kehittymistään kotihoidossa. Vinhan kanssa ollaan panostettu eri hoitotoimenpiteiden harjoitteluun sekä käsittelyyn. Vinha antaa nätisti harjata, katsoa hampaat, puhdistaa korvat sekä pari ensimmäistä kynttäkin ollaan jo leikattu. Tällä hetkellä Vinha harjoittelee valjaiden päälle pukemista, joka on lähtenyt sujumaan oikein hyvin. Ensimmäinen ulkoilu tullaankin suorittamaan pian. 
Vinha jännittää jonkin verran vieraita ihmisiä, mutta antaa näidenkin käsitellä itseään. Aikaisemmin miehet aiheuttivat tytölle pienen paniikin, mutta tästä ollaan päästy yli. Miehet ovat edelleen jännittäviä, mutta hetken tarkkailun jälkeen heidänkin kanssa ollaan jo aika rennosti. 
Vinha ei hoitopaikassa tukeudu muihin koiriin oikeastaan ollenkaan, vaan tukea haetaan tutulta ihmiseltä. Muiden koirien kanssa hän tulee kuitenkin hyvin toimeen. Vinha sopisikin varmasti hyvin myös ainoaksi koiraksi, jolloin saisi nauttia perheensä jakamattomasta huomiosta. Vinha ei myöskään ole haukkunut ollenkaan kotihoidossa ollessaan. 

Kotihoitajan sanoin Vinha on koko maailman kiltein ja kultaisin koira, jonka hyvyyttä ei voi sanoiksi pukea.

22.5.2021
Vinha on nyt ollut kuukauden kotihoidossa. Tänä aikana Vinha on uskaltautunut jo liikkumaan asunnossa, kun ihmisiä ei ole läsnä tai jos läsnä on Vinhalle läheisin ihminen kotihoitopaikasta. Turvallisen ja tutun ihmisen lähellä Vinha on onnellinen ja jos tämä vielä rapsuttaa, on onni täydellistä. Miehiä Vinha vielä jännittää, mutta tätäkin harjoitellaan ja edistystä tapahtuu joka kerta. Vielä hän ei ihan uskalla miehen kädestä ottaa namia, mutta pikkuhiljaa. Treeniohjelmaan kuuluu lisäksi harjaaminen, mikä onkin jo kivaa ja lisäksi kynsisaksia harjoitellaan kivaksi. Näiden käsittelyharjoitusten myötä Vinhan toivotaan rohkaistuvan siinä määrin, että hänen kanssaan voidaan aloittaa harjoittelemaan valjaiden pukemista ja siten ulkoilua. Vinhan huono alku Romaniassa on tehnyt hänestä varsin varovaisen, mutta kun hän kerran on todennut jonkin asian turvalliseksi, se on sitä myös jatkossa, mikä auttaa harjoittelussa. Kotihoitopaikassa on sekä narttuja ja uroksia ja Vinha tulee kaikkien kanssa toimeen. Hän tukeutuu kuitenkin eniten ihmiseen ainakin tällä hetkellä, joten hän saattaisi mennä ainoanakin koirana. Paljon on siis matkaa vielä tehtävänä, mutta Vinha on nyt jo hyvin rakastava ja herttainen koira ja varmaa on, että hänestä saa kultaisen ystävän.

10.5.2021
Oma turvapaikka on Vinhalle hyvin tärkeä ja hänellä onkin ollut opettelemista siinä, että rakastamiaan rapsutuksia voi tulla itsekin hakemaan. Moni asia on vielä kovin jännittävää Vinhalle, mutta pikkuhiljaa hänen maailmansa alkaa laajenemaan ja yöt sujuvatkin jo olohuoneen koiranpedillä. Karusta alustaan ihmisen huomio ja rapsutukset ovat Vinhalle hurjan tärkeitä. Kotihoitoperheen muiden koirien kanssa hän tulee mainiosti toimeen.

1.5.2021
Vinha saapui Suomeen kotihoitoon 22.4. ja on nyt siis ollut kotihoidossa reilun viikon. Hyvinkin pian kävi selväksi, että Vinha on mitä kultaisin, hellin ja sympaattisin tyttö. Ensimmäiset päivät Vinha otti hyvin pitkälti vain levon kannalta. Reipastuminen on ollut kuitenkin niinkin nopeaa, että Vinha on tähän mennessä ehtinyt tutkia talon koko alakerran läpi ja aina ihmisen nähdessään Vinha aloittaa ilontäyteisen vinkumisen ja pyytää rapsutuksia. Masurapsurukset ovat lemppareita ja tällöin Vinha heittää selälleen ja venyttää itsensä niin pitkäksi kuin mahdollista. Vinha ei ole haukkunut vielä kotihoidossa ollessaan. Tämä toki saattaa muuttua kotiutumisen edetessä.

Tausta ja tarina
Marraskuussa 2019 Carpen ylläpitäjä Carmen oli matkalla tarhalle, kun vastaan tuli paikallinen mies hevoskärryillä. Kärryjen kyydissä oli sidottu säkki, josta kurkisti ulos mustan koiran pää. Mies kertoi, että koira oli jahdannut pihalla kanoja ja siksi hänestä oli pikimmiten päästävä eroon. Mikäli Carmen ei ottaisi koiraa tarhalleen, heittäisi mies koiran säkissä läheiseen jokeen. Carmen vastasi tietysti ottavansa nuoren koiran mukaansa ja niin Vinha pelastui täpärästi julmalta kohtalolta Carpen tarhalle.

Nyt Vinha on elänyt Carpen tarhalla pian vuoden. Epäonnekseen hän on jäänyt ujoksi nuorukaiseksi, jota kaikki uusi jännittää. Häkin aidan läpi Vinha käy hakemassa tarjotut namit, mutta heti kun ihminen astuu sisälle häkkiin, hän vetäytyy kauemmas. Arkuudestaan huolimatta Vinha on ystävällinen ja tarpeen tullen antaakin nätisti käsitellä itseään. Tarhalla Vinha on tullut hienosti muiden koirien kanssa toimeen. Ymmärtäväisessä kodissa Vinha todennäköisesti reipastuisi nopeasti, mutta tarhan stressaava ympäristö ja vähät kokemukset eivät sitä mahdollista.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.