VILJA

narttu | syntynyt noin 2019 | Cosoban tarhalla | noin 50 cm

Cosoban alueella ei ennen Adinan tarhaa ollut juuri mitään apua kodittomille koirille. Niinpä tieto tarhasta on levinnyt nopeasti ja paikalliset tietävät hyvin, mihin apua tarvitsevia koiria voi viedä. Koirien kannalta pääsy tarhalle on lottovoitto, mutta jatkuvasti äärimmilleen venytetyillä resursseilla selviytyvälle Adinalle jatkuva tulva uusia koiria on vaikea paikka. Erityisen raskaita ovat keväät ja syksyt, jolloin pentuja syntyy paljon. Sen lisäksi että monet pelastavat ja tuovat Adinalle löytämiään kodittomaksi syntyneitä pentuja, myös omistettujen koirien pentuja päätyy tarhalle. Vaikka Adina järjestää Cosobassa jatkuvasti ilmaisia sterilointeja, on leikkaamattomia koiria edelleen paljon ja pentuja syntyy hurjat määrät. Kun pentuja tulee jatkuvasti, eivät resurssit riitä muuhun kuin aivan välttämättömään. Niinpä osa pennuista kasvaa ujoiksi, kun sosiaalista kanssakäymistä ja uusia kokemuksia on kovin vähän.

Vilja on yksi näistä tarhalla ujoksi kasvaneista koirista. Hän saapui tarhalle pentuna, mutta toisin kuin sisaruksensa jäi ujoksi eikä siksi koskaan löytänyt omaa kotia. Tarhalla Vilja ei juuri koskaan tapaa vieraita ihmisiä, eikä siis ole ihme, että oudot ihmiset häkissä jännittävät häntä. Vilja hakeutuukin herkästi koppinsa perälle turvaan, eikä häntä juuri tarhalla vieraillessa näy kopin ulkopuolella. Tarhan työntekijät kertovat kuitenkin Viljan olevan arkuudestaan huolimatta ystävällinen käsitellessä. Vilja elää tarhalla sopuisasti yhdessä muiden koirien kanssa ja hakee kovasti turvaa heistä. Reipas koirakaveri olisikin varmasti suuri apu Viljalle myös tulevassa kodissa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.