VARPU

narttu | syntynyt noin 2010 | Cosoban tarhalla | noin 30-35 cm

14.1.2024
Varpu on löytänyt kodin Saksasta.

Tausta ja tarina
Varpun tarina on kovin surullinen. Hänellä oli romanialaisittain onnekkaasti oma koti elokuuhun 2023 asti. Hän eli yhdessä vanhan rouvan kanssa ja vaikka rouvan ymmärrys koirista ei ollut paras mahdollinen, hän hoiti ja rakasti Varpua parhaansa mukaan. Loppukesästä hänen kuntonsa yllättäen romahti, eikä Varpulle enää ollut hoitajaa. Niinpä naisen poika pyysi Cosoban tarhaa ylläpitävältä Adinalta apua. Varpu päätyi Cosoban tarhalle, missä heti ensimmäisenä häneltä poistettiin suusta kaikki hampaat niiden huonon kunnon vuoksi. Nyt Varpu on asustellut tarhan toimistotiloissa syksystä lähtien. Hän on selvästi hämillään oudosta äänekkäästä ympäristöstä ja kaipaisi kovasti oman kodin rauhaa.

Tarhaoloissa Varpu on suurimmaksi osaksi vetäytynyt omiin oloihinsa. Hän ei selvästi pidä ympärillä pyörivistä nuoremmista koirista, vaikka pärjääkin laumassa yllättävän hyvin. Vieraita ihmisiä hän hieman jännittää ja väistää lähestyvää kättä. Yksi asia on kuitenkin varma jäänsulattaja. Nimittäin ruoka. Varpu on sitä mieltä, että kaikki syötävä on tarkoitettu jaettavaksi ja hänellä onkin äärimmäisen suloinen tapa komentaa ihmisiä, kun nämä syövät jotakin. Muutenkin Varpu on kova marmattamaan ja hänellä on suloinen tapa usein kulkiessaan pitää pientä paheksuvaa ääntä. Vaikka ikää ja iän tuomia vaivoja sekä pientä dementoitumista jo varmasti onkin, on Varpulla edelleen selkeästi elämäniloa ja persoonaa. Kotioloissa, rauhallisemmassa ympäristössä oman ihmisensä hemmoteltavana hänestä kuoriutuukin varmasti mitä huikein persoona. Varpu on tarhalla tottunut myös kissoihin.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.