TYYNI

narttu | syntynyt noin 2019 | Cosoban tarhalla | noin 50-55 cm

Cosoban alueella ei ennen Adinan tarhaa ollut juuri mitään apua kodittomille koirille. Niinpä tieto tarhasta on levinnyt nopeasti ja paikalliset tietävät hyvin, mihin apua tarvitsevia koiria voi viedä. Koirien kannalta pääsy tarhalle on lottovoitto, mutta jatkuvasti äärimmilleen venytetyillä resursseilla selviytyvälle Adinalle jatkuva tulva uusia koiria on vaikea paikka. Erityisen raskaita ovat keväät ja syksyt, jolloin pentuja syntyy paljon. Sen lisäksi että monet pelastavat ja tuovat Adinalle löytämiään kodittomaksi syntyneitä pentuja, myös omistettujen koirien pentuja päätyy tarhalle. Vaikka Adina järjestää Cosobassa jatkuvasti ilmaisia sterilointeja, on leikkaamattomia koiria edelleen paljon ja pentuja syntyy hurjat määrät. Kun pentuja tulee jatkuvasti, eivät resurssit riitä muuhun kuin aivan välttämättömään. Niinpä osa pennuista kasvaa ujoiksi, kun sosiaalista kanssakäymistä ja uusia kokemuksia on kovin vähän.

Tyyni on yksi näistä koirista, joka on kasvanut Cosoban tarhalla. Adina kertoo ettei Tyyni ole tuttujen ihmisten kanssa mitenkään erityisen arka, mutta ymmärrettävästi vieraat ihmiset ovat hänestä hieman jännittäviä. Koska Tyynin elämä on aina koostunut pienestä häkistä ja tutuista rutiineista, yllättävät vieraat ja hälinä hämmentävät häntä. Silloin Tyyni vetäytyy koppinsa turvaan. Hän rohkaistuu kuitenkin nopeasti ja käy jo hetken päästä syömässä häkkiin heitetyt herkut. Todennäköistä onkin, että Tyyni reipastuu kotihoitoon tai kotiin päästyään suhteellisen nopeasti. Tyyni on tarhalla ikäisekseen rauhallinen eikä hän hauku juurikaan. Hän tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

Tyyni keventää vasenta takajalkaansa. Jalka tullaan tutkimaan ennen Suomeen tuloa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.