TRIXI

narttu | syntynyt noin 2015 | Care for Dogsin tarhalla | noin 25 kg

Eläinten asema Romaniassa on edelleen huono. Vaikka hyviä koteja on yhä enemmän, edelleen löytyy myös paljon ihmisiä joille lemmikeillä ei juurikaan ole arvoa. Edelleen on myös paljon ihmisiä, jotka pennuttavat koiriaan saadakseen rahaa pennuista. Kun emo ei enää sovellu pennutettavaksi, hänet usein hylätään kadulle pois silmistä. Kesäkuussa 2023 eräs Care for Dogsin tarhan työntekijä tapasi Trixin harhailemassa kaduilla. Trixi haki epätoivoisesti ohikulkevista ihmisistä lohtua ja oli selvästi hämmentynyt päädyttyään oman onnensa nojaan. Roikkuvista nisistä näki heti, että Trixiä oli pennutettu todennäköisesti koko hänen ikänsä. Myös hänen ihonsa oli hurjassa kunnossa, mikä oli todennäköisesti ollut syy hylkäämiseen ja samalla Trixin pelastus. Hän päätyi hoidettavaksi Care for Dogsin tarhalle ja sai sitä kautta mahdollisuuden parempaan elämään. Koska Trixin rotuperimässä on ulkonäön perusteella mahdollisesti jotakin molossirotua, ei hänellä juuri ole mahdollisuuksia löytää kotia muista maista.

Trixi on mitä kultaisin persoona. Hän rakastaa aivan kaikkia ihmisiä ja on heti kellahtamassa vieraidenkin syliin rapsutusten toivossa. Vaikka elämä pienessä häkissä on varmasti turhauttavaa, on Trixi tarhalla tasapainoisen ja rauhallisen oloinen. Samalla hän on kuitenkin loputtoman iloinen ja hyväntuulinen persoona. Lenkeillä päästessään hän kyllä ymmärrettävästi innostuu kovasti, mutta kävelee siitä huolimatta nätisti. Myös leluilla leikkiminen on Trixistä hauskaa. Hän onkin monien tarhalla käyvien vapaaehtoisten suosikki. Hän on tarhalla aiemmin asunut yksin, mutta tavannut muutamia koiria hihnassa ja nuo tapaamiset ovat sujuneet hyvin. Jokin aika sitten Trixi sai häkkikaverikseen toisen tarhalla asuvan molossinartun Debbien ja kaksikko tulee mainiosti toimeen keskenään.

Trixin iho oli tarhalle tullessa erittäin huonossa kunnossa. Hän on tarhalla syönyt allergiaruokaa ja saanut säännöllisiä hoitopesuja, minkä ansiosta iho on parantunut hienosti. Elämä sään armoilla tarhaoloissa ei ole ohutkarvaisille koirille hyväksi ja onkin mahdollista, että iho voi kotioloissa paremmin myös ilman hoitoja.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.