TIMOTEI

uros | syntynyt noin 2017 | Kotihoidossa Riihimäellä | noin 50-55 cm

26.7.2022
Timotei on jatkanut tasaista edistystä kotihoidossa ja hän alkaakin olla jo varsin valmis kotikoira. Sen lisäksi että Timotei on alkanut liikkumaan rennommin sisätiloissa, hän on oppinut myöskin ulkoilemaan hihnassa ja tämän myötä hänestä on tullut täysin sisäsiisti. Vaikka ulkona lähes kaikki on vielä uutta ja vähän pelottavaa, Timotei saa aina järjettömän ilohepulin tajutessaan että tehdään lähtöä lenkille. Silloin hän häslää mennä ympäri eteistä häntä rajusti vispaten. Ulkona hän pysähtyy välillä istumaan ja ihmettelemään maailman menoa, mutta kaikesta jännittävästä huolimatta lenkkeily sujuu jo varsin vaivattomasti tuttujen koirakavereiden ollessa mukana tukena ja turvana.

Timotei pitää kokoajan enemmän ja enemmän kotihoitopaikan muista koirista nyt kun on saanut tehdä heidän kanssaan rauhassa tuttavuutta. Timotei hakee muita usein leikkimään ja hän onkin varsin taitava suhteuttamaan oman leikkityylinsä siihen kenen kanssa leikkii. Ruokailun kanssa Timotei on edelleen arka, eikä mielellään syö jos muita on lähellä. Siksi ruokailut toteutetaan erillään muista koirista ja esimerkiksi luita Timotei innostuu syömään usein öisin kun muut nukkuvat.

Kotihoitajaansa Timotei alkaa olla hyvin kiintynyt ja omalla porukalla kotioloissa hän uskaltaakin olla jo täysin oma hassu itsensä. Harjaaminen on ollut alusta saakka mukavaa ja rapsutuksia Timotei osaa nykyään pyytää kohteliaasti lisää nostamalla tassua varovasti ilmaan. Vieraat ihmiset ovat yhä pelottavia ja saavat Timotein jähmettymään takaisin eteisen nurkkaan. Tämän vuoksi tulevan kodin onkin hyvä varautua mahdolliseen takapakkiin ympäristön vaihdoksen myötä.

11.6.2022
Timotei on alkanut kotihoidossa ymmärtää, että elämä kotiympäristössä onkin vallan mukavaa. Hän on nykyään kotihoitajaa vastassa häntä villisti pyörien ja selvästi huomio ja seura ovat alkaneet kiinnostaa. Timotei antaa nätisti käsitellä itseään ja esimerkiksi valjaiden pukeminen sujuu jo hyvin. Rapsutuksista hän pitää ja kellahtaakin toisinaan oikein selälleen maharapsuja pyytäen. Timotei ei vielä juuri uskalla liikkua asunnossa, mutta aina kun hoitopaikan muut koirat tulevat hänen luokseen hän innostuu kovasti. Nyt Timotein kanssa aletaankin harjoitella kodissa liikkumista, jotta tuo jännityksen aihe saataisiin selätettyä. Sen jälkeen voidaan alkaa harjoitella ulkoilua. Kotihoitajan mukaan Timotei on kotioloissa hyvin helppo ja huomaamaton. Hän ei juuri hauku eikä ole esimerkiksi tuhonnut mitään yksin jäädessään. Ujon ensivaikutelman alta onkin alkanut kuoriutua esiin herttainen ja kiltti nuori poika.

21.4.2022
Timotei jatkaa kotikoiran elämään tutustumista varovaisesti ja suurin osa ajasta kuluukin edelleen omassa pedissä hiljaa makoillen. Vähitellen kiinnostus alkaa kuitenkin voittamaan ja varsinkin öisin Timotei uskaltautuu jo enemmän tutkimaan uutta ympäristöä. Hän on alkanut myöskin suhtautumaan hoitopaikan muihin koiriin uteliaammin. Kun muu koiraväki valmistautuu lähtemään lenkille ja säheltää innoissaan, into tuntuu tarttuvan myös Timoteihin. Silloin hän poistuu sängyltään ja tulee eteisen kulmalle nuuskuttamaan ulkoilmaa.

22.3.2022
Timotei on ehtinyt olla kotihoidossa nyt viisi päivää ja matkaväsymys painaa vielä kovin. Suurimman osan ajasta hän onkin viettänyt rauhassa leväten, mutta pikkuhiljaa kiinnostus uutta ympäristöä kohtaan on alkanut myös heräämään. Kaikki on kuitenkin vielä uutta ja jännittävää, joten Timotei tarkkailee tilannetta omasta turvalliseksi todetusta nurkastaan. Ihmisiin Timotei suhtautuu varautuneesti, mutta antaa siitä huolimatta hienosti käsitellä itseään ja myös herkut uskalletaan syödä jo kotihoitajan kädestä. Kotihoitopaikan muiden koirien kanssa Timotei ei ole erityisemmin halunnut tehdä vielä tuttavuutta.

Tausta ja tarina
Cosoban alueella ei ennen Adinan tarhaa ollut juuri mitään apua kodittomille koirille. Niinpä tieto tarhasta on levinnyt nopeasti ja paikalliset tietävät hyvin, mihin apua tarvitsevia koiria voi viedä. Koirien kannalta pääsy tarhalle on lottovoitto, mutta jatkuvasti äärimmilleen venytetyillä resursseilla selviytyvälle Adinalle jatkuva tulva uusia koiria on vaikea paikka. Hyväsydämisenä ihmisenä hän ei kuitenkaan koskaan kieltäydy auttamasta ja niinpä koiria päätyy tarhalle jatkuvasti lisää. Pahimmillaan tilanne on keväisin ja syksyisin, kun tarhan portille hylätään lähes päivittäin kokonaisia pentueita. Iso osa pennuista löytää ennen pitkää onnekkaasti kodit, mutta osa jää tarhalle vuoksi erinäisistä syistä.

Timotei on elänyt tarhalla jo neljä vuotta. Hän päätyi tarhalle pentuna yhdessä sisarustensa kanssa. Sisaruksista reippaimmat pääsivät Suomeen ja pari ujompaa löysi kodin paikallisen yrityksen tiloista. Timotei on kuitenkin pennusta asti ollut pehmeä ja ujo ja hänen nenässään on tarhaoloissa ollut jatkuvasti ihottumaa. Niinpä kukaan ei ole halunnut adoptoida häntä. Timotei suhtautuu ihmisiin ujostellen, mutta uskaltautuu kuitenkin myös vieraiden läsnäollessa pyörimään lähellä ja syömään heiteltyjä herkkuja. Tarhan työntekijät kertovat, että Timotei antaa jännityksestään huolimatta nätisti käsitellä itseään. Timotei tulee hienosti muiden koirien kanssa toimeen ja porukasta aina se, joka ensimmäisenä väistää.

Timotein nenässä on tarhalla esiintynyt erilaista ihottumaa. Nenästä on lähetetty laboratorioon näytteitä, mutta mitään syytä nenän oireilulle ei ole löytynyt. Myös aiemmin epäilty lupuksen lievempi muoto on nyt laboratoriossa poissuljettu.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.