TIMOTEI

uros | syntynyt noin 2017 | Cosoban tarhalla | noin 50-55 cm

Cosoban alueella ei ennen Adinan tarhaa ollut juuri mitään apua kodittomille koirille. Niinpä tieto tarhasta on levinnyt nopeasti ja paikalliset tietävät hyvin, mihin apua tarvitsevia koiria voi viedä. Koirien kannalta pääsy tarhalle on lottovoitto, mutta jatkuvasti äärimmilleen venytetyillä resursseilla selviytyvälle Adinalle jatkuva tulva uusia koiria on vaikea paikka. Hyväsydämisenä ihmisenä hän ei kuitenkaan koskaan kieltäydy auttamasta ja niinpä koiria päätyy tarhalle jatkuvasti lisää. Pahimmillaan tilanne on keväisin ja syksyisin, kun tarhan portille hylätään lähes päivittäin kokonaisia pentueita. Iso osa pennuista löytää ennen pitkää onnekkaasti kodit, mutta osa jää tarhalle vuoksi erinäisistä syistä.

Timotei on elänyt tarhalla jo neljä vuotta. Hän päätyi tarhalle pentuna yhdessä sisarustensa kanssa. Sisaruksista reippaimmat pääsivät Suomeen ja pari ujompaa löysi kodin paikallisen yrityksen tiloista. Timotei on kuitenkin pennusta asti ollut pehmeä ja ujo ja hänen nenässään on tarhaoloissa ollut jatkuvasti ihottumaa. Niinpä kukaan ei ole halunnut adoptoida häntä. Timotei suhtautuu ihmisiin ujostellen, mutta uskaltautuu kuitenkin myös vieraiden läsnäollessa pyörimään lähellä ja syömään heiteltyjä herkkuja. Tarhan työntekijät kertovat, että Timotei antaa jännityksestään huolimatta nätisti käsitellä itseään. Timotei tulee hienosti muiden koirien kanssa toimeen ja porukasta aina se, joka ensimmäisenä väistää.

Timotein nenässä on tarhalla esiintynyt erilaista ihottumaa. Nenästä on lähetetty laboratorioon näytteitä, mutta mitään syytä nenän oireilulle ei ole löytynyt. Myös aiemmin epäilty lupuksen lievempi muoto on nyt laboratoriossa poissuljettu.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.