TICO

uros | syntynyt noin 2010 | Cosoban tarhalla | noin 35 cm

23.8.2023
Hurmaava pieni Tico on saanut elämänsä onnenpotkun, sillä hänet on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

Tausta ja tarina
Koiria päätyy Romaniassa tarhoille monin tavoin. Kodittomien koirien lisäksi tarhoilla asuu jatkuvasti myös koiria, joilla on ollut koti. Yksi heistä on pieni Tico. Hän asui aiemmin yhdessä vanhemman omistajansa kanssa, mutta valitettavasti omistaja menehtyi eikä Ticolle ollut enää mitään paikkaa. Niinpä omistajan lähiomaiset ottivat yhteyttä Cosoban tarhaa ylläpitävään Adinaan ja pyysivät tätä ottamaan Ticon tarhalleen. Koska Tico on jo vanha ei Adina raaskinut laittaa häntä häkkiin. Niinpä Tico on elellyt tarhan etupihalla ja sisätiloissa vapaana ja hänet tapaakin usein pyörimässä juuri siellä, missä ihmisetkin ovat.

Tico alkaa jo iän myötä olla hieman höperö. Hän on tarhalla hiljainen ja rauhallisen oloinen, mutta seurailee tiukasti mitä ihmiset puuhaavat ja jos herkut kaivetaan esiin, on Tico heti paikalla. Hän ei juuri arkaile ihmisiä, mutta jännittää käsittelyä ja nostelua. Tarhalla Tico jää herkästi nuorempien koirien jalkoihin ja hän nauttisikin varmasti eläkekodista, jossa olisi rauhallista. Hän tulee hyvin toimeen muiden koirien ja kissojen kanssa.

Tico on todennäköisesti täysin kuuro. Häneltä on tarhalla operoitu suusta kasvain, minkä yhteydessä suurin osa hampaista on poistettu. Niinpä hän syö vain koostumukseltaan pehmeää ruokaa. Ticolla on todennäköisesti jo iän tuomia kolotuksia, joihin hän tarvitsisi kunnollisen kipulääkityksen.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.