TEDDY

uros | syntynyt noin 2019 | Cosoban tarhalla | noin 35 cm

25.10.2022
Onnekas Teddy on saanut kodin toisen yhdistyksen kautta.

Tausta ja tarina
Eläinten asema Romaniassa on edelleen huono. Vaikka hyviä koteja on yhä enemmän, edelleen löytyy myös paljon perheitä joille lemmikeillä ei juurikaan ole arvoa. Kun vastaan tulee elämänmuutoksia tai koira käy muuten liian työlääksi, kalliiksi tai turhaksi, luopuu surullisen moni edelleen koirastaan. Romaniassa tällaiset ennen omistetut koirat hylätään milloin mihinkin, kadulle tai parkkipaikalle. Näillä koirilla ei ole minkäänlaisia selviytymistaitoja ja surullisen monen elämä päättyy kadulle tai rankkureiden toimesta kunnalliselle tarhalle. Niinpä kun Cosoban tarhan työntekijä näki pienen valkoisen koiran juoksentelevan keskellä katuja, hän nappasi koiran mukaansa ja toi tämän turvaan tarhalle. 

Teddy on odotellut tarhalla omaa vuoroaan jo hetken. Hän asuu tarhan pihalla vapaana isossa koiraporukassa ja viettää yöt sisätiloissa saman koiraporukan kanssa. Teddy tulee erinomaisesti toimeen muiden koirien ja kissojen kanssa ja hänet näkeekin usein leikkimässä muiden kanssa. Hän on perusluonteeltaan iloinen ja touhukas ja tuntuu aina olevan siellä, missä tapahtuu. Teddy rakastaa ihmisiä ja tulee reippaasti kiehnäämään vieraidenkin jalkoihin saadakseen huomiota. Hän nauttii kovasti rapsutuksista, mutta kiinnipitäminen ja syliin nostaminen jännittävät Teddyä vielä kovasti. Näissä tilanteissa hän saattaa purra hyvin tosissaan, mistä johtuen hänelle etsitään kokenutta kotia.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.