TAAVI

uros | syntynyt noin 2010 | Care for Dogsin tarhalla | noin 70 cm

15.6.2022
Taavi on saanut tarhalle ilouutisia, sillä hänelle on löytynyt eläkekoti Saksasta.

Tausta ja tarina
Ympäri Romaniaa on kunnallisia tarhoja, joihin rankkurit keräävät kodittomia koiria. Näillä kunnallisilla tarhoilla olot ovat karut. Erityisen huonosti asiat ovat pienemmissä kaupungeissa ja alueilla, joissa eläinsuojelijoita on vähän. Kun koirille ei juuri ole tarjolla apua, täyttyvät kunnalliset tarhat nopeasti. Niinpä tarhat tyhjennetään säännöllisesti lopettamalla kaikki tarhalla olevat koirat pennuista vanhuksiin. Brasovissa sijaitseva kunnallinen tarha on yksi näistä surullisista tapauksista, jotka tyhjennetään kahden viikon välein. Niinpä Care for Dogsin tarhaa pyörittävä Delia käy tiimeineen aina mahdollisuuksien mukaan pelastamassa kunnalliselta tarhalta mahdollisimman monta koiraa, jotta edes osa koirista saisi mahdollisuuden parempaan elämään. Huhtikuussa 2021 tarhalta mukaan turvaan Delian tarhalle lähti herttainen vanha mies Taavi. Vaikka Taavi on luonteeltaan mitä kultaisin, on hän odottanut tarhalla jo pian vuoden omaa kotiaan.

Taavi on äärettömän ihmisrakas ja lempeä. Hän suhtautuu kaikkiin tuttuihin ja vieraisiin ihmisiin ystävällisesti ja Taavi onkin tarhalla käyvien vapaaehtoisten suosikkeja lenkkikaveriksi. Hän osaa nätisti kulkea hihnassa vetämättä. Taavi on aina iloisesti ihmisiä vastassa ja hän todella rakastaa rapsutuksia ja huomiota. Iästään huolimatta hän saa usein tuttuja ihmisiä nähdessään ilohepuleita, joissa hän loikkii pitkin pihaa. Muuten Taavi on jo iän myötä rauhoittunut ja hänen tahtinsa on selvästi hitaampi ja rauhallisempi. Taavi on tarhalla tullut hyvin toimeen narttujen kanssa, mutta muista uroksista hän ei välitä. Ruoka-aikaan Taavi saattaa olla tarkka ruoastaan muille koirille. Tarhalla ongelma on kuitenkin ratkennut jo sillä, että ihminen odottelee ruokailun ajan koirien kanssa, jotta kaikki saavat syödä rauhassa.

Taavilla on tarhalla todettu iän myötä kehittynyttä nivelrikkoa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.