SVENNI

uros | syntynyt noin 2017 | Care for Dogsin tarhalla | 55-60 cm

18.5.2023
Svennin odotus tarhalla päättyy pian, sillä häntä odottaa ikioma koti ja ihminen Suomessa.

Tausta ja tarina
Koska Romaniassa kodittomia koiria on valtava määrä, löytyy myös monenlaisia auttajia. On isoja ja pieniä yksityisiä tarhoja ja myös paljon ihmisiä, joilla on kotonaan ja pihapiirissään pieni määrä pelastettuja eläimiä. Joulukuussa 2021 Care for Dogsin ylläpitäjä Delia sai puhelun, jossa pyydettiin apua. Brasovin lähellä asui nainen, joka oli pelastanut kotiinsa lähes 30 koiraa. Hiljattain nainen oli mennyt huonoon kuntoon ja koirat olivat jääneet oman onnensa nojaan hänen kotiinsa. Delia tiimeineen kiiruhti talolle, jossa näky oli surullinen. Koirat olivat jo pidempään olleet vähällä ravinnolla ja vailla kunnollista hoitoa. Koirilla oli useita terveydellisiä vaivoja ja suuri osa heistä oli erittäin laihoja. Koko talo oli likainen ja täynnä hajonneita huonekaluja. Ymmärrettävästi suurin osa koirista oli stressaantuneita ja koirien välillä oli resurssien huvetessa ehtinyt jo tulla tappeluita.

Yksi naisen luota pelastetuista koirista on Svenni. Rotuperimänsä vuoksi hän ei ole kelvannut muille yhdistyksille adoptioon ja on siksi jämähtänyt tarhalle. Kokemastaan huolimatta Svenni on äärettömän tasapainoinen persoona. Hän on pian vuoden seissyt pienessä häkissä käytävällä, jossa jokainen päivä on täynnä stressaantuneiden koirien haukkumista ja rähinöitä. Tästä huolimatta Svenni on joka päivä häkkinsä ovella odottamassa olisiko jollakulla hetki aikaa pysähtyä häntä rapsuttamaan. Sillä Svenni rakastaa ihmisiä yli kaiken. Hän on aina hurjan onnellinen päästessään ihmisen seuraan ja hakeutuu heti rapsuteltavaksi vieraidenkin luo. Svenni rakastaa leikkimistä ja nauttii kovasti myös esimerkiksi temppujen harjoittelusta. Hän osaa kulkea hihnassa nätisti ja on muutenkin hyvin tasapainoisen oloinen, iloinen ja rento persoona.

Svenni on tarhalla tavannut ongelmitta muita koiria sekä häkin läpi että vapaana pihalla. Koska aiemmassa paikassa Svennillä on tullut riitaa muiden koirien kanssa, hänet luovutetaan kuitenkin vain ainoaksi koiraksi ja varmuuden vuoksi kotiin jossa ei ole muita eläimiä.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.