SURI

narttu | syntynyt noin 2015 | Carpen tarhalla | noin 55 cm

Kun Romaniassa todistaa koirien huonoja oloja, iskee valtava tarve auttaa jokaista. Toisinaan tunteet menevät järjen edelle, eikä ole lainkaan epätyypillistä että ulkomaalaiset pelastavat koiria kunnallisilta tarhoilta yksityisille tarhoille. Kun aikaa kuluu, koirat kuitenkin hiljalleen unohtuvat ja lopulta he jäävät jo valmiiksi äärimmillään työskentelevien paikallisten eläinsuojelijoiden hoidettaviksi.
Suri päätyi vuosia sitten rankkureiden toimesta Breastan kunnalliselle tarhalle. Eräs koiria Saksaan ja Englantiin adoptoiva yhdistys pelastaa säännöllisesti koiria kyseiseltä kunnalliselta tarhalta. Yksi pelastuneista oli Suri. Hän päätyi yksityiselle tarhalle ja hänelle löydettiin sponsori ulkomailta. Valitettavasti hieman myöhemmin sponsori hävisi ja tämän jälkeen kukaan ei enää välittänyt siitä mitä Surille kuului. Niinpä hän unohtui tarhalle häkin nurkkaan, kauhuissaan ja luovuttaneena. Vuosia hän eli unohtuneena, kunnes sattumalta eräs romanialainen nainen huomasi häkin nurkassa kyyristelevän Surin tarhan kuvien joukosta. Hän kyseli voisiko kuvissa näkyvää mustaa koiraa auttaa jotenkin, mutta kukaan ei tuntunut muistavan koko koiran olemassaoloa. Lopulta eräs yhdistyksen jäsen tunnisti Surin ja muisti tämän tarinan vuosien takaa. Kauhistuneena siitä, kuinka Suri oli voitu vain unohtaa tarhalle vuosiksi, nainen otti yhteyttä ystäväänsä Carmeniin. Hän pyysi Carmenia hakemaan Surin turvaan Carpen tarhalle, jotta hänellä olisi edes pieni mahdollisuus joskus parempaan elämään.

Elämä ei ole kohdellut Suria hyvin ja tämä näkyy Surin olemuksessa. Hän on kovin arka ja pysyttelee tarhalla lähinnä piilossa koppinsa suojassa. Tarhalla Suri onkin kovin huomaamaton. Ihmisiä Suri jännittää ja jos koppia lähestyy, hän väistää kauemmas. Muiden koirien kanssa Suri tulee hyvin toimeen. Hänelle etsitäänkin kotia, jossa ymmärretään arkoja koiria ja annetaan hänelle aikaa rauhassa totutella uuteen ympäristöön ja elämään.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.