SULO

uros | syntynyt noin 2007 | Carpen tarhalla | noin 45 cm

Romaniassa koiria näkee joka puolella. Osa kodittomaksi syntyneitä, osa omistettuja ja osa kaduille kodista hylättyjä. Jokaiselle koiralle elämä kodittomana on rankkaa ja täynnä vaaroja. Ja erityisen huonosti pärjäävät pennut, vanhukset ja he, joilla on jokin sairaus tai vamma. Niinpä aina tällaisia koiria nähdessään eläinsuojelijat pyrkivät auttamaan, sillä he tietävät, että koira tuskin selviää hengissä ilman apua. Kun Carpen tarhaa ylläpitävä Carmen näki lokakuussa 2021 tarhalle johtavan pienen hiekkatien laidassa vanhan ja huonokuntoisen koiran, hän ei miettinyt hetkeäkään. Hän tiesi, että ilman apua koira kuolisi siihen paikkaan luultavasti muutamassa päivässä. Niinpä hän nappasi Sulon autoonsa ja vei eläinlääkäriin, jossa hänet hoidettiin kuntoon. Sittemmin Sulo on muuttanut Carpen tarhalle.

Sulon käytöksestä päätellen on hyvin todennäköistä, että hänellä on ollut koti. Hän rakastaa ihmisiä ja on heti ensimmäisenä myös vieraiden luona pyytämässä huomiota ja rapsutuksia häntä iloisesti heiluen. Herkut ja huomio saavat hänet suorastaan hymyilemään ja on selvää, että Sulo olisi onnellisimmillaan jos saisi päivät pitkät touhuta oman ihmisensä mukana. Sulo asuu tällä hetkellä tarhalla kuuden muun koiran kanssa. Hän ei selvästi arvosta asumista suuressa porukassa ja nuorempien koirien sähläys ahdistaa häntä. Hän komentaa nuorempia herkästi varsinkin huomion ja herkkujen päälle, joten todennäköisesti Sulo olisi onnellisimmillaan joko ainoana koirana tai toisen rauhallisen koiran kaverina. 

Sulo on jo iäkäs, eikä häntä sen vuoksi ole kastroitu. Sulon hampaat ovat ikäiselleen tyypillisesti huonossa kunnossa ja hänelle on tarhalla kertynyt liikakiloja. Vaikka odotettavissa on näiden lisäksi varmasti myös muita vanhuuden tuomia vaivoja, ansaitsisi Sulo ehdottomasti mahdollisuuden onnellisiin eläkepäiviin omassa kodissa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.