STELLA

narttu | syntynyt noin 2021 | Care for Dogsin tarhalla | noin 35 cm

Eläinten asema Romaniassa on edelleen huono. Vaikka hyviä koteja on yhä enemmän, edelleen löytyy myös paljon perheitä joille lemmikeillä ei juurikaan ole arvoa. Kun vastaan tulee elämänmuutoksia tai koira käy muuten liian työlääksi, kalliiksi tai turhaksi, luopuu surullisen moni edelleen koirastaan. Romaniassa tällaiset ennen omistetut koirat hylätään milloin mihinkin, kadulle tai parkkipaikalle. Näillä koirilla ei ole minkäänlaisia selviytymistaitoja ja surullisen monen elämä päättyy kadulle tai rankkureiden toimesta kunnalliselle tarhalle. Huhtikuussa 2023 eräs Care for Dogsin tarhan työntekijä tapasi Stellan harhailemassa kaduilla. Työntekijän pysähdyttyä Stella juoksi suoraan hänen luokseen selvästi iloisena, että vihdoin joku ihminen oli hänet huomannut. Niinpä Stella pääsi työntekijän matkassa mukaan tarhalle, missä hän on odottanut siitä lähtien.

Stella on hauska persoona. Hän vaikuttaa tarhalla hyvin tasapainoiselta ja itsevarmalta, eikä jännitä tai arastele outojakaan tilanteita. Hän tervehtii tutut ja vieraat ihmiset samalla innolla ja on heti pomppien nuolemassa vieraidenkin naamaa. Ihmiset, huomio ja rapsutukset ovatkin selvästi hänelle kovin rakkaita. Stella on tarhalla tullut hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja hän rakastaakin leikkiä häkkikavereidensa kanssa. Hän ulkoilee ongelmitta hihnassa, mutta innostuu herkästi jahtailemaan kaikkea nopeasti liikkuvaa. Onkin todennäköistä, että hänen perimässään on jotakin terrieriä. Vaikka Stella on touhukas ja aktiivinen, hän osaa myös hienosti rauhoittua. Tällä hetkellä hän on pakkasista johtuen tarhalla sisätiloissa ja vaikka aika käy varmasti pienessä huoneessa nopeasti pitkäksi, ei Stella ole esimerkiksi tuhonnut mitään.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.