STEFFI

narttu | syntynyt noin 2019 | Carpen tarhalla | noin 35 cm

Romaniassa kodittomia koiria on paljon. Sen lisäksi että heitä syntyy jatkuvasti lisää kaduille ja pelloille, hylätään koiria edelleen paljon myös kodeista. Vuonna 2020 Carpen tarhaa ylläpitävä Carmen löysi pienen emon pentuineen. Hän ei voinut jättää perhettä omilleen ja niin Steffiksi nimetty emo ja tämän pennut pääsivät turvaan tarhalle. Pennuista kasvoi tarhaoloissa reippaita ja tasapainoisia pentuja ja he löysivätkin kodit nopeasti ulkomailta. Vieraita ihmisiä ujosteleva Steffi on kuitenkin jämähtänyt tarhalle ja odotellut omaa vuoroaan siitä lähtien.

Kun Steffin häkkiin astuu vieraita ihmisiä, hän häviää koppiinsa piiloon. Kopin suulla hän käy varovasti haistelemassa vieraan ihmisen sormia, mutta ei muuten uskalla tehdä lähempää tuttavuutta. Kun häntä lähestyy rauhallisesti saa häntä kuitenkin varovasti rapsutella ja silloin Steffin olemus muuttuu. Yhtäkkiä huomattuaan ihmisen olevan mukava hän ei enää vetäydykään kauemmas, vaan kipittää varovasti rapsutelleen ihmisen jalkojen vierellä. Vaikka uuden ihmisen kosketus jännittääkin häntä, janoaa Steffi selvästi kovasti ihmisen läheisyyttä. Kun häkkiin astuu tuttu ihminen, Steffi muuttuu täysin. Hän tuntuu sekoavan ilosta eikä tiedä miten päin olla. Hän pomppii ihmistä vasten ja on onnesta soikeana saadessaan huomiota. On hyvin todennäköistä, että ihmisrakkaalla Steffillä on joskus ollut koti, josta hänet on hylätty ei-toivottujen pentujen synnyttyä. Stressaava tarhaympäristö on hänelle selvästi liikaa. Steffi ei tarhalla juuri hauku. Hän on tullut hyvin toimeen muiden koirien kanssa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.