SOOKIE

narttu | syntynyt noin 2017 | Care for Dogsin tarhalla | noin 65 cm

Ympäri Romaniaa on kunnallisia tarhoja, joihin rankkurit keräävät kodittomia koiria. Näillä kunnallisilla tarhoilla olot ovat karut. Erityisen huonosti asiat ovat pienemmissä kaupungeissa ja alueilla, joissa eläinsuojelijoita on vähän. Kun koirille ei juuri ole tarjolla apua, täyttyvät kunnalliset tarhat nopeasti. Niinpä tarhat tyhjennetään säännöllisesti lopettamalla kaikki tarhalla olevat koirat pennuista vanhuksiin. Toisinaan ulkomaisten yhdistysten edustajat vierailevat kunnallisilla tarhoilla tarkoituksenaan valita edes muutamia koiria turvaan. Näin kävi syyskuussa 2020, kun Care for Dogsin tarhaa auttavat englantilaiset kävivät Hunedoaran kaupungin kunnallisella tarhalla. He pyysivät Care for Dogsin ylläpitäjältä Delialta apua ja niin pieni joukko kunnallisen tarhan koiria pääsi turvaan Delian tarhalle.

Yksi tarhalta pelastuneista on suloinen Sookie. Hän on ollut pitkään varovainen vieraiden seurassa ja tästä syystä jäänyt muiden yhdistysten adoptio-ohjelmien ulkopuolelle. Saadessaan rauhallisesti tutustua vieraisiin hän kuitenkin rentoutuu nopeasti ja jo lyhyen herkkutarjoilun jälkeen häntä saavat jo vieraatkin rapsutella pään ja rinnan seudulta. Hän on ujoudestaan huolimatta selvästi onnellinen ihmisten seurasta ja varsinkin tuttujen kanssa Sookien töpöhäntä heiluu niin, että koko takapuoli heiluu mukana. Todennäköisesti hän reipastuisikin oikeanlaisessa kodissa suhteellisen nopeasti. Hän on tarhalla asunut useassa eri kokoonpanossa ja tullut hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Mahdollisen rotuperimänsä vuoksi häntä ei luovuteta kerrostaloon.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.