SISSI

narttu | syntynyt noin 2009 | Kotihoidossa Nurmijärvellä | noin 30 cm

19.1.2023
Sissi ja kotihoitaja rakastuivat toisiinsa heti ensisilmäyksellä. Kotihoidossa Sissin eroahdistusta on yritetty helpottaa, mutta edes toisen ihmisen seura ei ole vähentänyt Sissin itkua oman hoitajan perään. Niinpä päätimme, ettei Sissi joudu enää uudestaan menettämään omaa ihmistään. Tästä päivästä lähtien hän on virallisesti Emblan kummikoira ja saa elää loput elämästään rakastamansa ihmisen luona.

2.1.2023
Sissi on nyt viettänyt kaksi viikkoa hoitopaikassa ja kietonut hoitajan pauloihinsa. Jos hoitaja istuu sohvalla, Sissi menee viereen ja huomauttelee käpälällään niin kauan, että hoitaja vaihtaa Sissille mieluisaan asentoon ja Sissi pääsee kunnolla syliin. Hän seurailee hoitajaa joka paikkaan ja yksin jäädessään aloittaa haukku- ja ulvomiskonsertin. Toisten koirakavereiden seura ei tunnu auttavan Sissiä, vaan hän itkee silti hoitajan perään. Eroahdistusta ollaankin työstetty hiljaksiin, mutta vielä toistaiseksi Sissi on rauhassa vain pienen hetken yksin jäädessään.

Sissi ulkoilee nätisti hihnassa ja köpöttelee hoitajansa lähellä. Jos vastaan tulee ihmisiä tai koiria, hän siirtyy hoitajan jalkojen taakse piiloon. Myös sisällä vieraat ihmiset aluksi hiukan vielä jännittävät.

Sissillä oli aluksi ripulia, joka helpotti Hill’sin ja Royal Caninin erikoisruuilla, joita hän nyt syö edelleen.

Sissi kävi eläinlääkärissä tarkastuksessa ja hänellä todettiin korvissa tulehdus ja hiivaa. Hän antaa nätisti puhdistaa ja lääkitä korvat. Kynsien leikkaus vielä hiukan jännittää ja sitä harjoitellaan. Samalla käynnillä eläinlääkäri tarkisti Sissin päässä olevan patin ja totesi sen vaarattomaksi kystaksi.

Sissillä todettiin myös anemia, sydämen sivuääni, lievä patellaluksaatio ja tarvetta hammasremontille. Hän onkin menossa hammashoitoon 9.1., jolloin saadaan enemmän tietoa suun tilasta. Eläinlääkärin mukaan anemia paranee todennäköisesti itsestään nyt kun ruokavalio on parempi. Silmät Sissillä todettiin olevan kunnossa, joskin kaihi on sumentanut ne eikä hän näe enää kunnolla.

20.12.2022
Sissi on ehtinyt viettää kotihoidossa muutaman päivän. Hän on sopeutunut uuteen paikkaan hienosti ja kulkee jo kotona kaikkialle kotihoitajansa perässä. Sissillä on kotihoidossa esiintynyt eroahdistusta ja nyt seuraillaankin, alkaako äänenkäyttö stressin laskemisen myötä helpottaa.

Tausta ja tarina
Koiria päätyy Romaniassa tarhoille monin tavoin. Kodittomien koirien lisäksi tarhoilla asuu jatkuvasti myös koiria, joilla on ollut koti. Yksi heistä on pieni Sissi, joka asui ennen tarhalle päätymistä erään vanhan miehen luona. Valitettavasti mies menehtyi ja hänen lähiomaisensa eivät tienneet mitä tehdä vanhan Sissin kanssa. Niinpä he pyysivät Cosoban tarhaa ylläpitävää Adinaa auttamaan ja Sissi päätyi tarhalle.

Sissi muutti tarhalle muutama kuukausi sitten ja on selvästi vielä kovin hämillään uudesta ympäristöstä. Hän viettää päivät pienellä pihalla usean muun koiran kanssa ja väistää ja varoo riehakkaampia nuoria koiria. Ihmisistä hän hakee turvaa ja vaikka muut koirat pomppivat ympärillä, hakeutuu Sissikin vieraiden jalkoihin. Alkuun hän hieman jännittää vieraiden kosketusta, mutta heti huomattuaan että ihmiset ovat mukavia hän rentoutuu ja tulee itse pyytämään lisää rapsutuksia. Sissi on tarhalla hyvin huomaamaton ja hiljainen. Hän on ennen asunut kerrostalossa.

Pienellä Sissillä on jo ikää ja siksi tulevan kodin tulee varautua eläinlääkärikuluihin. Hyvin todennäköisesti ainakin hampaat tulevat tarvitsemaan remonttia. Vaikuttaisi siltä, ettei Sissi näe enää kovin hyvin.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.