SIMINA

narttu | syntynyt noin 2010 | Kotihoidossa Pöytyällä (Varsinais-Suomi) | noin 50 cm

15.2.2021
Herttaisen Siminan vuosien odotus on tänään päättynyt, sillä hän on tavannut ikioman perheensä.

7.2.2021
Voi mikä kultainen tyttö Siminasta kuoriutuu. Joka päivä hiukan rohkeampi, joka päivä hiukan kultaisempi. Erityisen ihanaa on leikkiä ihmisen kanssa jahdattavana olemista pihalla ja saada sitten kerta toisensa jälkeen riemukkaampia juoksuhepuleita. Alussa juoksupyrähdykset olivat ihan muutamia metrejä ja huteriakin. Nyt väsyy ihminen ensin ja Simina kutsuu juoksemaan kerran vielä. Juoksua on ihana seurata sen ollessa jo paljon varmempaa ja vapautuneempaa. Ulkoilun jälkeen Simina hyppää sängylle, piehtaroi hiukan ja nukahtaa sitten levolliseen uneen. Ihan parasta hänen unensa on, jos tutun ja luotettavan ihmisen käsi silittää tai pää saa nojata samaiseen käteen. Simina on erittäin tasapainoinen ja palautuu jännittävistä ja joskus pelottavistakin tilanteista erittäin nopeasti ja onkin kohta taas koettamassa uudestaan. Hihnakävelyharjoitukset etenevät ja kohta saadaan varmasti mennä ensimmäiselle hihnalenkillekin. Simina on kerrassaan hurmaava, sydämeenkäypä koira, joka olisi varmasti onnellisimmillaan, jos hän saisi olla koko ajan ikioman ihmisensä seurassa. Yksinolo sujuu toki sekin moitteetta. Vaikka hän onkin edelleen ujo ja varovainen, hänen huumorintajunsa ja elämänilonsa saa enemmän ja enemmän tilaa. Kunpa vielä se oma ihminen löytyisi, olisi Siminan elämässä vihdoin ja viimein kaikki kohdallaan.

16.1.2021
Simina saapui Suomeen 26.11.2020 ja on siis ollut kotihoidossa piirun verran vajaa kaksi kuukautta. Sinä aikana Simina on oppinut, että kun jääkaapin ovi aukeaa ja tai lusikka tai kauha kolahtaa kattilaan, kannattaa tulla norkoilemaan keittiöön. Simina on oppinut, että lumessa voi ottaa korkeita loikkia, hepuloida taloa ympäri ja sitten simahtaa lämpimään petiin nokosille. Kyllä, Simina ulkoilee ja hän on myös sisäsiisti. Tällä haavaa hänen kanssaan harjoitellaan kynsienleikkuuta, tassuihin koskeminen sujuu jo oikein hyvin ja valjaiden laittoa, joka sekin sujuu. Vielä kun saadaan hihna perään, voidaankin lähteä lenkille. Nyt Simina ulkoilee kotihoitopaikan aidatulla pihalla. Simina rakastaa rapsutuksia ja kun kotihoitaja änkee itsensä samalle pedille hänen kanssaan ja rapsuttaa otsasta, Simina huokaisee, maiskuttelee ja nukahtaa. Simina lienee oppinut tarhalla varomaan toisia koiria ja aluksi näyttikin vahvasti siltä, että Siminasta on ainoaksi koiraksi. Nyt, kun on käynyt ilmi kotihoitopaikan muiden koirien myötä, että koirat ovatkin ihan ookoo, Simina on lyöttäytynyt yhteen kotihoitopaikan nartun kanssa ja tytöt löytyvätkin usein sängyltä kylki kyljessä. Hän on myös löytänyt äänensä. Mikään turhan räksyttäjä hän ei ole, mutta kun taloon tulee vieraita, Simina kyllä ilmoittaa, että nyt jännittää. Hän osaa kuitenkin hienosti mennä itse omalle paikalleen, jossa on turvassa, mutta sieltäkin pitää ilmoittaa, että älä tule lähelle, nyt jännittää. Herkut Simina ottaa vierailta ja rapsutuksetkin onnistuvat, kunhan saa olla oman pedin suojissa. Potentiaalia Siminassa on vaikka mihin ja on hyvin vaikea uskoa, että se ketterä ja topakkaakin luonnettaan väläyttänyt koira, joka kotihoitopaikan koiranpedissä makaa, olisi kymmenvuotias. Siminalla on vielä siis hyvinkin paljon annettavaa kodilleen, jonka hän toivottavasti pian löytää. Simina vaikuttaisi olevan hyvin nopeasti oppiva niin kauan, kuin tarjolla on märkäruokaa, joten kodista tulee löytyä isot läjät herkkuja. Kissoja tai lapsia Simina ei ole tavannut.

22.12.2020
Simina on nyt ollut kotihoidossa muutaman päivän vajaa kuukauden. Oma häkki on yhä hänen turvapaikkansa ja suurin osa menee edelleen päivästä siellä. Nyt hän on kuitenkin selvästi alkanut rohkaistumaan ja kun on ruoka-aika, Simina ei taatusti oli viimeisenä jonossa. Sitkeiden ja hänen omaa tahtiaan etenevien harjoitusten myötä Simina on alkanut odottamaan tutun ihmisen lähestymistä sen sijaan, että hän liimautuisi häkin takaseinään. Kirsu väristen hän kurkottaa herkkupaloja ja napsii ne suihinsa varsin rauhallisesti ja sitten kurkottaa lisää. Siminan kanssa on opeteltu rapsutusten lisää pyytäminen, jotta ihminen voi olla varma, milloin rapsutella lisää ja myös Siminan on helpompi olla, kun hän voi itse päättää rapsuttelutuokion pituuden. Toki tuokiot pitenevät koko ajan ja ihan tämän päivän aikana on käynyt niin, että ihminen on väsynyt rapsuttamaan ennenkuin Simina on halunnut niiden loppuvan. Simina haukkuu hyvin vähän, jos ollenkaan tällä hetkellä ainakin, eikä lähden muiden koirien haukkukuoroon mukaan. Edelleen hän tuntuisi olevan kiinnostuneempi viettämään aikaansa ihmisen, kuin muiden koirien kanssa, joten hänestä saattaisi hyvinkin olla ainoaksikin koiraksi. Simina on joka päivä muiden koirien lenkkeillessä täysin yksin, eikä se vielä ainakaan ole ollut Siminalle minkäänlainen ongelma. Kerrassaan mutkattoman tuntuinen koira siis, jonka kanssa toki on vielä hyvin paljon tekemistä, kuten esimerkiksi ulkoilu ulkomaailman ollessa vielä hiukan liian jännittävä. Herännyt uteliaisuus ympäristöä kohtaan on kuitenkin suureksi eduksi.

5.12.2020
Simina saapui Suomeen 26.11. ja on nyt siis ollut kotihoidossa reilu viikon. Vielä oma turvapaikka on se paikka, jossa eniten vietetään aikaa, mutta kiinnostus ulkomaailmaa kohtaan lisääntyy koko ajan ja ollessaan yksin hän hiippailee pitkin taloa ja tutustuu uuteen asuinympäristöönsä. Kosketusta harjoitellaan ruuan avulla ja se alkaa sujua jo aika hyvin. Vielä on kuitenkin matkaa siihen, että Siminalle saataisiin valjaat ja panta ja voitaisiin aloittaa ulkoilut. Simina on hyvin kiltti ja kohtelias koira, joka pysyy pois muiden koirien jaloista. Hän ei erityisesti turvaa muihin koiriin, joten häntä voitaisiin ajatella ainoanakin koirana. Kissoja Simina ei ole tavannut, ei myöskään lapsia. Vielä on mahdoton sanoa, mihin suuntaan Simina kehittyy ja erityisesti, miten nopeasti, joten tällä hetkellä hän etsii kotia rauhalliselta alueelta omakotitalosta, rivitalosta tai paritalosta.

Tausta ja tarina:
Carpen ylläpitäjä Carmen tapasi Siminan ensimmäisen kerran jo vuosia sitten vieraillessaan kunnallisella tappotarhalla. Tarhalta valikoitui mukaan pieni joukko onnekkaita koiria ja Simina oli yksi heistä. Hän muutti Glinan yksityiselle tarhalle ja sai häkkikaverikseen samalta tappotarhalta pelastetun leppoisan vanhemman narttukoira Soranan. Yli neljä vuotta Simina oli yksi tarhan unohdetuista koirista, sillä hän oli juuri sen verran arka, että vältteli mielummin ihmiskontaktia ja tarkkaili tilanteita kauempaa. Kun Carpen tarha valmistui, kaksikko muutti uudelle tarhalle. Pian tämän jälkeen Sorana adoptoitiin Suomeen ja Simina sai uudeksi häkkikaverikseen nuoren uroksen. Simina tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja väistää konfliktitilanteissa mielummin kuin vastaa rähinöihin.

Simina on edelleen varovainen uusien ihmisten ja tilanteiden suhteen. Hän seurailee tapahtumia mieluummin pienen välimatkan päästä ja valitsee itse, milloin on valmis osallistumaan. Carpen tarhalla Simina on hiljalleen alkanut ymmärtää, että ihmiset voivat olla myös mukavia. Hän vastaanottaa tutut ihmiset häntäänsä heilutellen ja uskaltautuu jo syömään herkkuja kädestä. Kosketus on Siminasta vielä jännittävää ja hän tuleekin tarvitsemaan paljon aikaa ja kärsivällisyyttä uudessa ympäristössä.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.