SIMBA

uros | syntynyt 01/2017 | Care for Dogsin tarhalla | noin 55 cm

Simban tarina alkoi romanialaisittain hyvin tyypillisesti. Hänen emonsa synnytti pennut kodittomana kadulle. Hyväsydäminen ohikulkija ilmoitti pennuista Care for Dogsin tarhaa ylläpitävälle Delialle ja niin emo ja pennut pääsivät tarhalle turvaan. Pennut kasvoivat tarhalla ja kun rokotukset olivat kunnossa, heille etsittiin kodit Sveitsistä. Valitettavasti jo parin kuukauden kuluttua adoptoija ilmoitti haluavansa palauttaa Simban Romaniaan koiratarhalle, sillä hän oli omistajansa mielestä edelleen liian arka. Niin Simba palautui Care for Dogsin hoiviin ja palauduttuaan kaikesta kokemastaan stressistä aloitti jälleen kodin etsinnän. Jonkin ajan kuluttua Simba sai jälleen ilouutisia, sillä Saksassa oli ujolle Simballe sopiva paikka. Jälleen hänet pakattiin autoon ja matka kohti parempaa elämää alkoi. Uskomatonta kyllä, myös saksalaiset päättivät palauttaa Simban tarhalle annettuaan hänelle vain pari kuukautta aikaa sopeutua. Niinpä Simba palasi Romaniaan tarhalle jo toisen kerran ja on siitä asti elänyt häkissä vailla toivoa paremmasta.

Simba oli alkuun ymmärrettävästi hyvin stressaantunut kokemastaan. Pohjimmiltaan hän on kuitenkin hyvin utelias ja innostunut tutustumaan ihmisiin ja niinpä ajan kanssa hän on jälleen alkanut luottaa enemmän. Nykyään hän on aina aamuisin aidalla iloisesti vastassa, kun työntekijät saapuvat paikalle. Vaikka ujous pitääkin Simban vielä hakemasta läheisyyttä, hän pyörii mielellään ihmisten mukana häkissä ja osallistuu siivoukseen ja muihin askareisiin. Simba pyrkii jännittävissä tilanteissa karkuun, mutta jos pakoon ei pääse, hän antaa nätisti käsitellä itseään. Myös hoitotoimenpiteet ovat sujuneet tarhalla hienosti. Simba asuu häkissä neljän muun koiran kanssa ja tulee mainiosti toimeen kaikkien kanssa. Hän puhuu hyvin koiraa ja on kohtelias muita kohtaan. Simba ei tarhalla hauku juuri lainkaan.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.