SIMBA

uros | syntynyt 01/2017 | kotihoidossa Liedossa | noin 55 cm

22.6.2024
Simba on saanut ilouutisia. Rakkaasta kotihoitoperheestä tulee virallisesti hänen omansa. Kaikkien elämän vastoinkäymisten jälkeen hänen ei enää ikinä tarvitse lähteä mihinkään, sillä hän on vihdoin kotona.

16.3.2024
Simban arki kotihoidossa on tasaantunut aika hyvin ja hän onkin aika hyvin kotihoitopaikan arjessa mukana. Koiraseura on hänelle edelleen mieluista ja uudessa kodissa tuleekin olla koirakaveri, jota voi peesata. Vieraita ihmisiä kohdatessaan Simba hakeutuu omaan turvapaikkaansa lauteiden alle saunaan, eikä kykene syömään tämän heittelemiä herkkuja, mutta makoilee kuitenkin pedillään rennosti ja seurailee katsellaan vierasta. Kun vieras lähtee, tulee Simba tutkimaan tämän jättämät tuoksut ja popsii herkut. Lukuisat hylkäämiset ennen kotihoitoon saapumistaan ovat olleet Simballe raskaita ja kodin tuleekin olla perehtynyt traumatisoituneen koiran hoitoon. Simba on kuitenkin perusluonteeltaan hyvin lempeä ja kultainen koira, jolle soisi jo oman kodin.

22.1.2024
Reilun kahden kuukauden kotihoidon jälkeen Simba on siirtynyt pitkälti muulle kuin turvahäkkiinsä. Hän on selvästi alkanut enemmän osoittamaan kiinnostusta ympäristöönsä. Simba seuraa kotihoitajaa ja ottaa tähän omaehtoisesti kontaktia. Namit maistuvat jo ihmisen kädestä ja vaikka miehet ovatkin vielä hiukan jänniä, pikkuhiljaa edetään. Kotihoito on edennyt tarkkaan Simban omilla ehdoilla ja tarjonnut tälle mahdollisuuksia kerätä rohkeutta ja ottaa askelia omaan tahtiinsa. Tämä onkin tuottanut tulosta ja Simban uteliaisuus on pikkuhiljaa herännyt. Suunta onkin siis erinomaisen hyvä.

28.11.2023
Simba on viettänyt nyt vähän päälle pari viikkoa kotihoidossa. Kuluneet viikot ovat koostuneet suurimmaksi osaksi levosta sekä uuden ympäristön ihmettelystä. Jo tarhalla Simba oli hyvin arka ja stressaantunut, joten kaiken uuden kohtaaminen on varmasti ollut rankkaa. Tästä huolimatta Simba on ottanut muutoksen yllättävän rauhallisesti. Ihmisen läsnäollessa Simba ei uskalla poistua häkistään, mutta peuran liha oli niin houkuttava nami, että tämän Simba uskaltautui syömään ihmisen kädestä. Ihminen ei ole kuitenkaan enää niin jännittävä, että Simba painautuisi häkkinsä takaseinään kiinni, vaan jää häkin etuosaan katselemaan ihmisten puuhia. Yöllä muiden nukkuessa Simba käy syömässä ja tutkii huonettaan monesti useaan otteeseenkin. Kissat ovat olleet tähän asti ok ja kotihoitopaikan oma koira on selvästi mieluista seuraa Simballe. Toisen koiran läsnäollessa Simba onkin selvästi rentoutuneempi.

Tausta ja tarina
Simban tarina alkoi romanialaisittain hyvin tyypillisesti. Hänen emonsa synnytti pennut kodittomana kadulle. Hyväsydäminen ohikulkija ilmoitti pennuista Care for Dogsin tarhaa ylläpitävälle Delialle ja niin emo ja pennut pääsivät tarhalle turvaan. Pennut kasvoivat tarhalla ja kun rokotukset olivat kunnossa, heille etsittiin kodit Sveitsistä. Valitettavasti jo parin kuukauden kuluttua adoptoija ilmoitti haluavansa palauttaa Simban Romaniaan koiratarhalle, sillä hän oli omistajansa mielestä edelleen liian arka. Niin Simba palautui Care for Dogsin hoiviin ja palauduttuaan kaikesta kokemastaan stressistä aloitti jälleen kodin etsinnän. Jonkin ajan kuluttua Simba sai jälleen ilouutisia, sillä Saksassa oli ujolle Simballe sopiva paikka. Jälleen hänet pakattiin autoon ja matka kohti parempaa elämää alkoi. Uskomatonta kyllä, myös saksalaiset päättivät palauttaa Simban tarhalle annettuaan hänelle vain pari kuukautta aikaa sopeutua. Niinpä Simba palasi Romaniaan tarhalle jo toisen kerran ja on siitä asti elänyt häkissä vailla toivoa paremmasta.

Simba oli alkuun ymmärrettävästi hyvin stressaantunut kokemastaan. Pohjimmiltaan hän on kuitenkin hyvin utelias ja innostunut tutustumaan ihmisiin ja niinpä ajan kanssa hän on jälleen alkanut luottaa enemmän. Nykyään hän on aina aamuisin aidalla iloisesti vastassa, kun työntekijät saapuvat paikalle. Vaikka ujous pitääkin Simban vielä hakemasta läheisyyttä, hän pyörii mielellään ihmisten mukana häkissä ja osallistuu siivoukseen ja muihin askareisiin. Simba pyrkii jännittävissä tilanteissa karkuun, mutta jos pakoon ei pääse, hän antaa nätisti käsitellä itseään. Myös hoitotoimenpiteet ovat sujuneet tarhalla hienosti. Simba asuu häkissä neljän muun koiran kanssa ja tulee mainiosti toimeen kaikkien kanssa. Hän puhuu hyvin koiraa ja on kohtelias muita kohtaan. Simba ei tarhalla hauku juuri lainkaan.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.