SHIVA

narttu | syntynyt noin 2012 | Care for Dogsin tarhalla | noin 45 cm

Ympäri Romaniaa on kunnallisia tarhoja, joihin rankkurit keräävät kodittomia koiria. Näillä kunnallisilla tarhoilla olot ovat karut. Erityisen huonosti asiat ovat pienemmissä kaupungeissa ja alueilla, joissa eläinsuojelijoita on vähän. Kun koirille ei juuri ole tarjolla apua, täyttyvät kunnalliset tarhat nopeasti. Niinpä tarhat tyhjennetään säännöllisesti lopettamalla kaikki tarhalla olevat koirat pennuista vanhuksiin. Brasovissa sijaitseva kunnallinen tarha on yksi näistä surullisista tapauksista, jotka tyhjennetään kahden viikon välein. Niinpä Care for Dogsin tarhaa pyörittävä Delia käy tiimeineen aina mahdollisuuksien mukaan pelastamassa kunnalliselta tarhalta mahdollisimman monta koiraa, jotta edes osa koirista saisi mahdollisuuden parempaan elämään. Yksi näistä onnekkaista on syyskuussa 2020 kunnalliselta pelastettu Shiva.

Tullessaan kunnalliselta Shiva tunnettiin pitkään tarhalla nimellä tärisevä tyttö, sillä hän oli ollut kunnallisella tarhalla niin peloissaan, että oli kyennyt vain tärisemään kopin nurkassa. Ei siis ole ihme, että toipuminen on vienyt aikansa. Shiva on edelleen tarhalla ujo, mutta on jo selvästi rennompi kuin tarhalle tullessaan. Shiva on tarhalla hyvin hiljainen ja huomaamaton. Hän suhtautuu asioihin rauhallisesti ja pyörii uteliaasti myös vieraiden ihmisten lähellä. Aivan rohkeus ei kuitenkaan riitä siihen, että hän uskaltaisi jäädä kosketusetäisyydelle. Shivaa saa kuitenkin tarvittaessa käsitellä. Shiva asuu tällä hetkellä kolmen muun koiran kanssa ja tulee kaikkien kanssa hienosti toimeen. Hän vaikuttaakin hyvin kultaiselta ja tasapainoiselta persoonalta, joka tarvitsee vain apua voidakseen jälleen luottaa ihmisiin ja maailmaan.

Shivalla todettiin tarhalle tullessa suuri tyrä, jonka vuoksi hänellä oli pitkään vatsaongelmia. Tyrä operoitiin ja nykyään Shiva on ottanut ahkerasti takaisin aiempia puuttuneita kilojaan. Shiva kävi hiljattain eläinlääkärissä tutkimuksissa vaikean liikkumisen vuoksi ja häneltä löydettiin runsaasti spondyloosia sekä nivelrikkoa oikeassa kyynerpäässä. Lisäksi eläinlääkärissä huomattiin sydänvika, johon hän saa nyt jatkuvaa lääkitystä.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.