SENYA

narttu | syntynyt noin 4/2020 | Carpen tarhalla | aikuisena noin 45-50 cm

22.9.2020
Pieni Senya on saanut ilouutisia, sillä se matkustaa lokakuun alussa hoitopaikan sijaan suoraan omaan kotiin.

Senyan tausta ja tarina
Emblassa toimiva Veera oli ajamassa toukokuun lopulla takaisin Carpen tarhalle käytettyään koiria eläinlääkärissä, kun hän huomasi tien laidalla pienen pennun. Romaniassa on hyvin tyypillistä, että ei-toivotut pennut hylätään autoteiden varsille. Niinpä Veera ymmärsi heti, että pieni pentu oli hyvin todennäköisesti yksin ja suuressa vaarassa vilkasliikenteisen tien varrella. Pentu pääsi Veeran kyytiin turvaan ja sai nimen Senya.

Kokemastaan huolimatta Senya on tyypillinen iloinen ja touhukas pentu. Se elää tarhalla lähes 20 muun pennun kanssa tarhan asuinrakennuksen pihalla ja sen päivät koostuvat leikkimisestä ja ympäristön tutkimisesta. Senya on luottavainen ja ihmisrakas ja se hakeutuu innokkaasti niin tuttujen kuin vieraidenkin ihmisten seuraan. Rapsutukset ja syli ovat sille mieluisia ja Senya kaipaakin selvästi ihmisten lähelle.

Senya on tällä hetkellä noin 40 cm korkea ja se vaikuttaakin siltä, ettei kasva kovinkaan suureksi. Senya sopisi varmasti monenlaiseen kotiin.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.