SELMA

narttu | syntynyt noin 2010 | Kotihoidossa Hikiällä | noin 50-55 cm

23.8.2023
Suloinen Selma on tänään nukkunut ikiuneen kunnon romahdettua äkillisesti. Hän sai elää kotihoidossa tutun laumansa kanssa onnellisena loppuun asti.

26.2.2023
Selman elo jatkuu kotihoidossa samaan malliin. Hän on nauttinut talvesta tutussa koiraporukassa ja hiljalleen kasvattanut itsevarmuuttaan myös uusissa tilanteissa.

17.11.2022
Selmalle on kotihoidossa muodostunut tuttu ja turvallinen rutiini. Hän nauttii muiden koirien seurasta ja on aina iloisena vastassa kun kotihoitaja tulee kotiin. Selma käy rohkeasti muiden koirien mukana kerjäämässä vierailtakin ihmisiltä herkkuja, mutta vielä toistaiseksi hän uskaltaa syödä herkut vain maasta tai kupista. Ihmisen lähestyminen ja kosketus ovat edelleen Selmasta kovin jännittäviä.

27.8.2022
Selman elämä kotihoidossa on jatkunut mukavasti. Hän rentoutuu ja reipastuu tasaista tahtia ja löytää selvästi päivä päivältä enemmän iloittavia asioita. Kesähelteillä Selma on viihtynyt ulkona. Hän on aina häntä heiluen pihalla vastassa, kun kotihoitaja tulee kotiin. Vaikka Selma vielä jännittääkin kosketusta ja pysyttelee pienen välimatkan päässä, hän on selvästi onnellinen ihmisen tullessa kotiin. Kotihoitopaikassa Selman parhaaksi ystäväksi on löytynyt pieni pentu, jonka kanssa Selma on jo uskaltanut hieman leikkiäkin. Hän tulee kyllä hienosti kaikkien koirien kanssa toimeen, mutta selvästi pienet koirat ovat Selman juttu.

Selma etsii kokenutta kotia, jossa osataan harjoitella hänen tahtiin kosketusta ja muita Selmaa vielä jännittäviä asioita.

22.7.2022
Selma kävi muutama viikko sitten eläinlääkärissä, missä hänet todettiin kaikin puolin hyväkuntoiseksi ja terveeksi vanhukseksi. Eläinlääkäri määräsi Selmalle kokeiluun ahdistuslääkkeen, josta on selvästi ollut apua. Aiemmin yhteen huoneeseen jämähtänyt Selma on nyt alkanut viihtyä myös ulkona. Pihalla hän on yhä enemmän kiinnostunut muista koirista ja käy jo uteliaasti haistelemassa uusia ystäviä. Muista koirista Selma pitää kovasti ja erityisesti nuoremmat urokset ovat hänen mieleen. Lääkkeen myötä Selma on alkanut avautua myös muuten ja nykyään hän vaikuttaa jo paljon rennommalta. Hän heiluttelee usein häntää ja on oppinut itse kulkemaan sisälle ja ulos sen mukaan, missä haluaa olla. Selma on kotihoidossa osoittautunut hyvin ääniherkäksi ja hän säikkyy kovia ääniä kuten ukkosta. Ihmiset ja käsittely jännittävät vielä Selmaa kovasti, mutta nyt vihdoin hänen elämässään alkaa olla onnellisia kokemuksia, joiden pohjalta on hyvä alkaa rakentaa luottamusta.

19.6.2022
Selma on kotihoidossa edelleen kovin arka. Niinpä hän on menossa varmuuden vuoksi ensi viikolla eläinlääkäriin, jotta voimme poissulkea mahdolliset kivut arkuuden aiheuttajana.

8.4.2022
Selman elo kotihoidossa jatkuu samaan malliin. Hän on edelleen viihtynyt omassa rauhassaan ja ottanut takaisin monien vuosien univajetta nukkumalla sikeästi. Selma jännittää edelleen ihmisen läheisyyttä ja kosketusta, mutta uskaltaa jo syödä lattialle tarjotut namit vaikka ihminen odottelisi vieressä.

21.3.2022
Selma matkusti neljä päivää sitten kotihoitoon. Raskas matka ja outo uusi ympäristö ovat vieneet veronsa ja Selma onkin lähinnä lepäillyt turvapaikassaan ensimmäiset päivät. Hän saakin nyt rauhassa levätä ja palautua kokemastaan omaan tahtiin.

Tausta ja tarina
Sterilointien sijaan kunnalliset koiratarhat ovat valtion kestämätön tapa ratkoa kodittomien koirien ongelmaa Romaniassa. Kunnalliset tarhat ovat karuja paikkoja. Useimmissa koirista pidetään äärimmäisen huonosti huolta ja lopulta saatuaan tarhalla vain pari viikkoa aikaa koirat lopetetaan pois uusien onnettomien tieltä. Kunnallisella tarhalla vierailu on rankka kokemus, sillä kuolemaan tuomittujen koirien ohittaminen on lähes mahdoton tehtävä. Niinpä moni päätyy vierailunsa aikana pelastamaan noilta tarhoilta edes muutaman onnekkaan. Vuonna 2019 eräs nainen vieraili yhdellä lukuisista kunnallisista tarhoista. Hän valikoi satojen epäonnekkaiden joukosta muutaman koiran, jotka muuttaisivat turvaan Cosoban tarhalle. Yksi heistä oli surusilmäinen Selma, jonka luovuttanut olemus särki naisen sydämen.

Selman olemuksesta näkee, ettei elämä ole ollut lempeä. Ehkä elämä ennen kunnallista tarhaa oli täynnä kauheuksia tai ehkä hän on niin kovin surullinen, koska muistaa elämän kotioloissa ennen hylätyksi tulemista. Joka tapauksessa tarhaelämä on lannistanut lempeän Selman täysin. Tarhalla hän viettää suurimman osan ajastaan kopissa piilossa. Kun tarhalla vierailee, ei Selman olemassaoloa edes huomaa. Niin hiljaa ja huomaamattomana hän ottaa vastaan jokaisen uuden päivän häkissä. Cosoban tarhaa ylläpitävä Adina kuitenkin kertoo, että Selma on pohjimmiltaan hyvin kultainen persoona. Kun Selman kanssaan viettää aikaa ja antaa hänen rauhassa tutustua, suhtautuu Selma ihmisiin ystävällisesti. Silloin häntä saa rapsutella ja tutkia. Rauhallinen kotiympäristö auttaisi varmasti Selmaa löytäämään jälleen ilon elämäänsä. Selma on tarhalla tullut hyvin toimeen muiden koirien kanssa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.