SELMA

narttu | syntynyt noin 2010 | Kotihoidossa Hikiällä | noin 50-55 cm

8.4.2022
Selman elo kotihoidossa jatkuu samaan malliin. Hän on edelleen viihtynyt omassa rauhassaan ja ottanut takaisin monien vuosien univajetta nukkumalla sikeästi. Selma jännittää edelleen ihmisen läheisyyttä ja kosketusta, mutta uskaltaa jo syödä lattialle tarjotut namit vaikka ihminen odottelisi vieressä.

21.3.2022
Selma matkusti neljä päivää sitten kotihoitoon. Raskas matka ja outo uusi ympäristö ovat vieneet veronsa ja Selma onkin lähinnä lepäillyt turvapaikassaan ensimmäiset päivät. Hän saakin nyt rauhassa levätä ja palautua kokemastaan omaan tahtiin.

Tausta ja tarina
Sterilointien sijaan kunnalliset koiratarhat ovat valtion kestämätön tapa ratkoa kodittomien koirien ongelmaa Romaniassa. Kunnalliset tarhat ovat karuja paikkoja. Useimmissa koirista pidetään äärimmäisen huonosti huolta ja lopulta saatuaan tarhalla vain pari viikkoa aikaa koirat lopetetaan pois uusien onnettomien tieltä. Kunnallisella tarhalla vierailu on rankka kokemus, sillä kuolemaan tuomittujen koirien ohittaminen on lähes mahdoton tehtävä. Niinpä moni päätyy vierailunsa aikana pelastamaan noilta tarhoilta edes muutaman onnekkaan. Vuonna 2019 eräs nainen vieraili yhdellä lukuisista kunnallisista tarhoista. Hän valikoi satojen epäonnekkaiden joukosta muutaman koiran, jotka muuttaisivat turvaan Cosoban tarhalle. Yksi heistä oli surusilmäinen Selma, jonka luovuttanut olemus särki naisen sydämen.

Selman olemuksesta näkee, ettei elämä ole ollut lempeä. Ehkä elämä ennen kunnallista tarhaa oli täynnä kauheuksia tai ehkä hän on niin kovin surullinen, koska muistaa elämän kotioloissa ennen hylätyksi tulemista. Joka tapauksessa tarhaelämä on lannistanut lempeän Selman täysin. Tarhalla hän viettää suurimman osan ajastaan kopissa piilossa. Kun tarhalla vierailee, ei Selman olemassaoloa edes huomaa. Niin hiljaa ja huomaamattomana hän ottaa vastaan jokaisen uuden päivän häkissä. Cosoban tarhaa ylläpitävä Adina kuitenkin kertoo, että Selma on pohjimmiltaan hyvin kultainen persoona. Kun Selman kanssaan viettää aikaa ja antaa hänen rauhassa tutustua, suhtautuu Selma ihmisiin ystävällisesti. Silloin häntä saa rapsutella ja tutkia. Rauhallinen kotiympäristö auttaisi varmasti Selmaa löytäämään jälleen ilon elämäänsä. Selma on tarhalla tullut hyvin toimeen muiden koirien kanssa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.