SAMSON

uros | syntynyt noin 2020 | kotihoidossa Mikkelissä | noin 65-70 cm

5.2.2024
Samson on ehtinyt toipua matkasta kotihoidossa vajaan viikon. Hän on ottanut muuton vastaan rauhallisesti. Häneltä on kotihoidossa päästy jo herkkujen avulla leikkaamaan pahimpia takkuja pois ja Samson selvästi nauttiikin ihmisen seurasta, vaikka ymmärrettävästi vielä jännittää outoja tilanteita. Hän on jo ehtinyt tavata myös hoitopaikan kissat ja suhtautui heihin rauhallisen uteliaasti.

Tausta ja tarina
Kesäkuussa 2021 Care for Dogsin ylläpitäjä Delia sai puhelun, jossa pyydettiin pikaisesti apua. Eräs koiria kasvattanut mies oli hiljattain joutunut vankilaan ja häneltä oli jäänyt kotiinsa iso joukko koiria, joista ei nyt huolehtinut kukaan. Delia ei tietenkään halunnut jättää koiria pulaan ja niinpä hän järjesti jo valmiiksi täydelle tarhalleen tilaa koiria varten. Muutamaa päivää myöhemmin koirat muuttivat tarhalle. Koirat olivat kaikki äärimmäisen laihoja ja huonokuntoisia ja nartuista näki, että niitä oli pennutettu useasti. Oli siis koirien onni, että omistaja päätyi vankilaan ja koirat pääsivät Delian tarhalle turvaan.

Yksi mieheltä pelastuneista koirista on Samson. Hän oli Delian tarhalle muuttaessa vielä hyvin nuori, mutta silti elämä kurjissa oloissa oli ehtinyt jättää jälkensä. Niinpä Samson on jäänyt kovin araksi. Hän välttelee ihmisiä viimeiseen asti ja pyrkii karkuun tai piiloutumaan koppiinsa. Jos vaihtoehtoja ei ole, Samson jähmettyy ja tästä johtuen esimerkiksi hoitotoimenpiteet ovat tarhalla onnistuneet helposti. Tutut hoitajat saavat varovasti rapsutella Samsonia, mutta selvästi myös nämä tilanteet ovat hänelle jännittävä. Samson tuleekin tarvitsemaan osaavan kodin tai hoitopaikan sekä runsaasti aikaa ja tukea itsevarmuutensa kasvattamiseen. Hän on tarhalla tullut hienosti toimeen kaikkien koirien kanssa.

Samsonilla on synnynnäisesti huonot lonkat. Häneltä on tästä johtuen Romaniassa poistettu toinen reisiluun pää. Toinen, leikkaamaton lonkka ei vielä toistaiseksi ole ollut niin paha, että vaatisi leikkauksen.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.