SAM

uros | syntynyt noin 2009 | Eli for Animalsin tarhalla | noin 55 cm

2.1.2023
Taivaalle syttyi uusi tähti, Sam. 

Samin aika Suomen kodissa jäi aivan liian lyhyeksi. Sam ehti kuitenkin viettää joulun ja uuden vuoden lämpimässä, pehmeällä sängyllä, saada valtavan määrän silityksiä ja rapsutuksia ja olla rakastettuna perheenjäsenenä. Koti hänellä ehkä oli joskus jo ollutkin, niin sulavasti hän muuttui hetkessä kotikoiraksi.

Jos yhdellä sanalla Samia kuvaisi, niin kultainen, kultainen on juuri se mitä Sam oli. Yhdessä vietetyn ajan pituus ei aina määrittele ikävän määrää. Luopuminen itselleen rakkaasta on aina yhtä vaikeaa. Myös kaikki se, mitä ei ehditty ja voitu yhdessä tehdä surettaa. Vaikka kuinka yritettiin, ei ollut keinoja auttaa Samia hänen vaivoissaan. Lopulta ainoaksi ratkaisuksi jäi päästää Sam lähtemään. Kiitos jokaikisestä sekunnista jonka saimme kanssasi viettää. Hyvää matkaa ihana Sam, olet aina sydämissämme.


24.11.2022
Herttainen Sam on saanut parhaita uutisia. Hän viettää ensi joulun ikiomassa kodissaan Suomessa.

Tausta ja tarina
Romaniassa toimivista kunnallisista tarhoista suurin osa on karmeita paikkoja. Koiria on aivan liikaa pienissä häkeissä, stressiä on valtavasti ja monesti resursseja kuten ruokaa aivan liian vähän. Niinpä koirat tappelevat usein. Lisäksi moni tarhoilla työskentelevä rankkuri käsittelee koiria kovakouraisesti tai jopa väkivaltaisesti. Niinpä kun kunnallisilla tarhoilla vierailee hyväsydämisiä ihmisiä, ei ole ihme, että moni haluaa pelastaa sieltä edes muutaman koiran. Sam on yksi näistä onnekkaista koirista, jotka on aikoinaan pelastettu kunnalliselta tarhalta. Paikka johon Sam muutti jouduttiin kuitenkin lopettamaan ja joulukuussa 2021 Sam oli joutua takaisin pieneen kylmään ulkohäkkiin. Eli for Animalsin Claudia sai kuulla Samin tilanteesta eikä hän voinut antaa vanhan suloisen koiran päätyä taas häkkiin. Niinpä hän haki Samin luokseen ja siitä asti tämä on odottanut Elin tarhalla mahdollisuutta omaan eläkekotiin.

Kurjasta elämästään huolimatta Sam on mitä kultaisin koira. Hän rakastaa kaikkia ihmisiä ja on aina onnellinen päästessään jonkun kainaloon rapsuteltavaksi. Iästään johtuen Sam on jo hyvin rauhallinen, mutta hänestä löytyy vielä selvästi elämäniloa nauttimaan elämän pienistäkin asioista. Sam tulee hienosti toimeen kaikkien koirien kanssa ja hän tuntuu yleisestikin olevan vallan herttainen ja onnellinen perusluonteeltaan. Sam pärjäisi varmasti monenlaisessa kodissa, kunhan kotona olisi vanhalle koiralle sopivasti rauhaa.

Samin rankka elämä näkyy hänen terveydentilassaan. Hänellä on vanha, itsekseen parantunut murtuma etujalassa ja jalkaan on iän myötä ehtinyt muodostua nivelrikkoa. Jalka on Romaniassa röntgenkuvattu. Häneltä on löydetty kysta tajajalasta, mutta koska patti ei ole kasvanut, ei Samia ole haluttu nukuttaa turhaan. Hänellä on Romaniassa todettu varhaisessa vaiheessa oleva sydänmato, jota on korkean iän vuoksi hoidettu niin kutsutulla slow kill-metodilla, jossa pistosten sijaan annetaan kuukausittain ivermektiiniä, jolla estetään uusien matojen kehittyminen.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.