RUBY

narttu | syntynyt noin 2019 | Care for Dogsin tarhalla | noin 55cm

Koiria päätyy tarhoille monin tavoin. Vaikka kaikki eläinsuojelijat pyrkivät parhaansa mukaan välttämään uusien koirien ottamista, tulee tasaisesti vastaan yksilöitä, jotka eivät ilman apua selviäisi kaduilla kauaa. Toukokuussa 2023 eräs Care for Dogsin työntekijöistä huomasi kaduilla haahuilevan koiran. Koira oli selvästi hämillään ja eksyneen oloinen, mistä työntekijä päätteli, että hänet oli todennäköisesti hiljattain hylätty. Koska koira vaikutti siltä ettei pärjäisi kaduilla kauaa, otti työntekijä hänet mukaansa. Niin Rubyksi nimetty koira pääsi turvaan tarhalle, missä hän on nyt jo yli vuoden odottanut omaa kotiaan.

Ruby on herttainen persoona. Hän on hyvin pehmeä luonne ja tarvitsee oudoissa tilanteissa toisinaan hetken aikaa seurailla ympäristöään. Tästä huolimatta hän on äärimmäisen ihmisrakas ja tulee heti vieraidenkin ihmisten luo pyytämään rapsutuksia. Huomio ja ihminen ovatkin selvästi Rubylle tärkeitä asioita ja tarhalla hän pysyy aina visusti ihmisen lähellä niin kauan, kun tämä on häkissä vierailemassa. Ruby kulkee nätisti hihnassa ja on aina kovin onnellinen päästessään lenkille. Hän on osallistunut tarhalla monille yhteislenkeille myös lasten kanssa ja ollut mukana Brasovin keskustassa järjestetyssä tapahtumassa. Hän on tarhalla tullut hienosti toimeen muiden koirien kanssa.

Ruby on todennäköisesti täysin kuuro. Hänellä oli löydettäessä nisäkasvaimia, jotka saatiin poistettua leikkauksella.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.