ROY

uros | syntynyt 2016 | Care for Dogsin tarhalla | noin 50-55 cm

Romanian suurta kodittomien koirien määrää ylläpitävät omistetut koirat. Koska steriloinnit ovat Romaniassa vielä hyvin marginaalisia, syntyy omistetuille koirille jatkuvasti uusia pentuja. Koska pennut ovat usein omistajalle ei-toivottu yllätys, päätyy surullisen moni hylkäämään emon pentuineen. Vuonna 2016 Care for Dogs -tarhaa ylläpitävä Delia sai kuulla, että läheisessä kaupungissa erään talon kellarissa eli tällainen hylätty pentue. Kellarista löytyi kaksi emoa ja yhteensä viisi pentua, jotka elivät äärimmäisen kurjissa oloissa eivätkä varmasti olisi selvinneet siellä enää kauaa. Niinpä Delia otti koirat tarhalleen turvaan. Valitettavasti vaikea alku elämässä jätti jälkensä ja pennut ja emot jäivät aroiksi. Heistä jokainen jäi vuosiksi odottamaan tarhalle omaa mahdollisuuttaan parempaan elämään. Helmikuussa 2021 pennuista ensimmäinen, Jule, pääsi Emblan kautta omaan kotiinsa Suomeen.  Myöhemmin keväällä adoptio-ohjelmaan pääsi pennuista reippain, Frieda, ja nyt on pennuista ujoimman Royn vuoro.

Roy on niitä koiria, joiden olemassaolo on helppo unohtaa tarhalla. Toisin kuin touhukkaita ja äänekkäitä häkkikavereitaan, Roytä ei juuri koskaan näe. Hän on viettänyt pian viisi vuotta liimautuneena saman kopin peräseinää vasten. Pitkäjänteisellä harjoittelulla Roy on tottunut heistä tarhalla huolehtivaan henkilöön sen verran, että uskaltautuu syömään, vaikka ihminen on vielä näkyvissä vastapäisessä häkissä. Mutta hän on jatkuvasti valmis pakenemaan koppiinsa, mikäli ympäristöstä kuuluu mitään ylimääräistä. Koska Roy on tarhaoloissa äärimmäisen arka, hänen luonteestaan ei juuri tiedetä. Tarhalla Roy ei hauku ja kosketukseen hän on tähän asti suhtautunut jähmettymällä. Muiden koirien kanssa Roy tulee mainiosti toimeen ja onkin porukasta aina se, joka väistää ensimmäisenä.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.